Weekly News

Kulturprofilen får nobelpris enligt BBC Spain SAMHÄLLE

Kulturprofilen får nobelpris enligt BBC Spain

Den spanska nyhetsbyrån blandade ihop två uppmärksammade nyheter från Sverige – och twittrade ut att Jean-Claude Arnault, eller "Kulturprofilen" vunnit nobelpriset.        

Någonting gick fel i det spanska nyhetshusets rapportering.

Stockholms Tingsrätt tillkännagav under dagen att kulturprofilen döms till två års fängelse för våldtäkt i en uppmärksammad dom. Internationella medier har rapporterat om domen – BBC Spain är en av dem. 

Samtidigt släppte Nobelkommitén nyheten att forskarna Jean P Allison och Tasuko Honjo tilldelas årets nobelpris i fysiologi och medicin. Men det spanska nyhetsbolaget fick nyheten om bakfoten – och rapporterade att kulturprofilen vinner nobelpriset. 


Någonting gick fel i det spanska nyhetshusets rapportering. I stressen att komma snabbt ut med nyheten rapporterade BBC Spain på Twitter att Jean-Clauce Arnault vinner nobelpriset – vilket är långt ifrån sanningen. 

Arnault dömdes till två års fängelse i en uppmärksammad rättegång. Han dömdes efter att ha  blivit utpekad under Metoo-rörelsen. Arnault hävdar att han är oskyldig, meddelar hans försvarsadvokat, Björn Hurtig:
– Jag pratade med honom för några minuter sedan och har fått hans direktiv att omedelbart börja jobba med överklagandet, säger Björn Hurtig till TT. 


Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar