Weekly News

Marknaden ställer krav på smarta digitala lösningar INDUSTRI

Marknaden ställer krav på smarta digitala lösningar

Marknaden ställer krav på smarta, digitala lösningar för förpackningsautomation, menar Thomas Sundling som är Manager för Stora Enso Packaging Automation BU Sweden.
 – Syftet är att kunderna ska få ut en högre produktionskapacitet av sin maskin genom att förutspå när reservdelar behöver bytas innan de är uttjänta. På så sätt kan kunden planera in att underhåll av maskinen sker under kontrollerade former och därmed förebygga ovälkomna maskinstopp, säger han. 

LÄS OCKSÅ: Ibrahim Baylan är optimistisk inför framtiden! 

Samtliga ventiler, cylindrar, givare, servomotorer och frekvensmotorer mäts beträffande status och slitage. Även ett system för att mäta OEE-värden finns. På så sätt får kunden kontinuerlig information om maskinens kvalitet utan att själva vara på plats. Data samlas in, lagras och presenteras sedan i en överskådlig rapport.

LÄS OCKSÅ: Är Sverige världsbäst på energi?

Detta är ett pilotprojekt som Stora Enso driver tillsammans med Österbergs Förpackningsmaskiner och Schneider Electronics och det kommer att fortsätta att utvecklas under året.
– Uppkopplade maskiner anpassade för Industri 4.0 är en del i att framtidssäkra vårt erbjudande till kunderna, Förnybara och återvinningsbara förpackningar av wellpapp är såklart ett annat.

– En av de saker våra kunder uppskattar mest är att vi levererar både framtidssäkrade förpackningssystem och wellpapp. Det vill säga en och samma kontakt för båda områdena. Enklare än så blir det inte, avslutar Thomas Sundling.

Dela artikeln

Journalist

Martin Westholm

Fler artiklar