European Media Partner

3 Attraktiva boenden

Boende i unik slottsmiljö

I anslutning till vackra Näsby Slott breder Näsby Slottspark ut sig. I naturskön miljö, med parklandskap, äppelträd och havet som kuliss, erbjuds här seniorer välplanerade och moderna bostäder. Boendet passar den som vill åt en rofylld natur samtidigt som det är lätt att ta sig till innerstan med den närliggande Roslagsbanan. I den södra delen av Näsby Slottspark, omgivet av bevarad grönska reser sig åtta flerbostadshus i danskt handslaget tegel. Mellan husen finns gemensamma gröna ytor med odlingslådor, Grythyttanmöbler och planteringar. 

De fem våningarna rymmer totalt 142 bostäder, med 2-4 rum och kök. Designen är genomtänkt och stilren för att skapa ett stilsäkert hem och en hemtrevlig atmosfär. Med naturen runt knuten och områdets service skapas goda möjligheter för en aktiv livsstil och gemenskap. Näsby Slottspark är beläget vid Näsbyviken och i närheten finns en strandpromenad, kajakuthyrning, träningscenter, ett mysigt café och en småbåtshamn, Altorps motionsspår och Djursholms golfbana. Näsby Slott har också nyrenoverade salonger där man kan umgås och njuta av maten från restaurangen, samt möjlighet att boka behandling eller träna i Näsby Spa Lounge. 


För att teckna en lägenhet i Södra Parken måste någon i hushållet ha fyllt 55 år. Som boende i området finns möjlighet att få tillgång till vård, omsorg och servicetjänster. 


Näsby Slottspark består också av Norra Parken, ett nytt kvarter med småskaligt byggda flerbostadshus med villakaraktär i blomstrande lummighet för hela familjen. Läs mer på nasbyslottspark.se.Framtidens boende för seniorer

Villa Nest, beläget i Täby, erbjuder ett helt nytt modernt boendekoncept för seniorer med höga krav. Konceptet såväl som boendets utformning har hämtat inspiration från nytänkande internationellt framgångsrika exempel.

– Vi ansåg att det i Sverige saknades ett boendealternativ där man kan ta del av en gemenskap och aktiviteter, i en smakfullt inredd miljö, samtidigt som man känner tryggheten att man kan bo kvar på ålderns höst, säger Stéphanie Leander-Engström, grundare av Villa Nest.


Till Villa Nest flyttar seniorer som vill leva ett aktivt och självständigt liv. Här finns tillgång till ett gym, bastu, övernattningslägenhet, orangeri och en lounge där man alltid kan sitta ned med en kopp kaffe och läsa tidningen framför den öppna spisen. Som boende har man en Villa Nest-värd som både hjälper till med olika typer av fixartjänster, och är ansvarig för aktivitetsutbudet som kan innefatta till exempel teaterbesök, jazzkvällar, bokcirklar, gemensam stavgång eller matlagningskurs. 


En gång i veckan bjuds alla i huset på en gemensam lunch, och några eftermiddagar i veckan bjuds det på hembakat. På Villa Nest är det lätt att lära känna varandra och få en fin gemenskap. Hela huset är anpassat för äldre och väl genomtänkt för att passa även den med fysiska begränsningar, utan att för den sakens skull göra avkall på det estetiska. När man köper sin bostadsrätt som nyproduktion finns möjligheter att skräddarsy lägenheten efter sina behov. Högklassigt seniorboende i skärgårdsmiljö

I Graninge i Nacka erbjuder Silver Life boende för seniorer med fokus på trygghet, service och komfort. Här finns 15 nybyggda lägenheter och 54 lägenheter i vård- och omsorgsboende. 2021-2022 färdigställs ytterligare 80 lägenheter – både bostadsrätter och hyresrätter.  


Silver Lifes filosofi är att med en erfaren och engagerad personal skapa en trygg tillvaro för seniorer som vill maxa livsglädjen och levnadsstandarden. Med service, social samvaro och förebyggande friskvård skjuter man upp behovet av omsorg. Beläget i en naturskön miljö ligger huvudbyggnaden där samtliga boende kan vistas för aktiviteter och umgänge. Här finns en bemannad reception, restaurang Villa Boberg med utsikt över Baggensfjärden, relaxavdelning, behandlings- och läkarrum, samt gym med tillgång till träning, rehab och gympa för seniorer. Med anknytning till Nackas natur- och kulturliv anordnas även aktiviteter och möjligheter till meningsfull gemenskap. 


Lägenheterna är en blandning av hyresrätter och bostadsrätter. För boende erbjuds service, hemtjänst samt vård- och omsorg utifrån önskemål och behov. Seniorboendet är såväl för friska och aktiva, som vill ta del av gemenskap och service, som för de som är i behov av personlig omvårdnad med hemtjänst eller dygnet-runt omsorg. Silver Life erbjuder en helhetssyn på åldrandet från trygghetsboende, till hemtjänst och så småningom ett äldreboende på samma område. Silver Lifes seniorboende i Nacka öppnade under sommaren 2019, och nya etableringar väntar i Täby 2020 och Upplands Väsby under 2021.

Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor