European Media Partner

5 tips: Hur investerar man i kryptovalutor?

Hur investerar man i kryptovalutor? Tillsammans proffset i kryptovalutor, Mats Hendricson listar vi våra bästa tips om hur du bäst investerar i kryptovalutor. 

Hur investerar man i kryptovalutor? Intresset har nya digitala valutor har skjutit i höjden på kort tid. De digitala pengarna som saknar central punkt, har gått från att något datahackers använder, till en legitimerad investeringsform som är populär över hela världen.  I ett tidigare reportage pratade vi med Mats Henricson som är ordförande i Svenska Bitcoinföreningen om vad kryptovalutor faktiskt är. Du kan läsa det reportaget här. Nu dyker vi djupare för att besvara frågan hur du bör tänka när man vill investera i kryptovalutor. Mats Hendricson ger oss sina bästa tips! 

• Riskberäkningen:

Först och viktigast av allt: Du ska aldrig investera mer pengar än du är villig att förlora. Med kryptovalutor gäller samma tumregler som med aktier och fonder – pengarna du investerar kan växa, men också försvinna. Därför rekommenderar jag att man börjar smått, och aldrig investerar pengar man inte har råd att förlora 

• Plattformen:

Det finns massvis med sätt och plattformar att köpa kryptovalutor på, beroende på hur mycket man vill köpa och vad de ska användas till. Den säkra plattformen: Är du intresserad av ett långsiktigt sparade i kryptovalutor kan man använda Nordnet eller Avanza. De har tjänster där du köper kryptovalutor genom dem, sedan tar de en liten provision när du säljer dem. 

Fördelen: Du slipper sätta dig in i digitala plånböcker och hur man faktiskt köper valutorna. 

Nackdelen: Du håller aldrig i valutorna. Du kan inte köpa något för dem, de fungerar mest som aktier eller fonder. 

• För storköparen:

Vill du köpa mycket Bitcoins och hålla i dem själv krävs det lite mer. Då ska man skapa en användare på Bitstamp eller Kracken. För att bli användare måste man skicka en kopia på sin legitimation och det är en ganska lång process.  Jag rekommenderar dig inte att hoppa på det tåget om du inte ska köpa stora mängder Bitcoins. 

• Den digitala plånboken:   

Om du vill köpa kryptovalutor utan mellanhand krävs det att du använder en digital plånbok – en digital plattform där koderna som är kryptovalutorna finns. Köp Bitcoins för 100 kronor. Gör en ”back up” på plånboken och släng sedan bort plånboken. Om du kan få tillbaks dina pengar genom Backupen, tycker jag att det är fritt fram för att köpa fler. 

• Läs på!  

Det finns många aktörer som lovar mycket, men många är bluff och båg. Därför är det viktigt att läsa på, fråga andra och skaffa sig kunskap om kryptovalutorna som man vill köpa. Bitcoins är den säkraste investeringen, du blir kanske inte jätterik, men du kommer inte att bli lurad heller.  


Hur investerar man i kryptovalutor? Tillsammans proffset i kryptovalutor, Mats Hendricson listar vi våra bästa tips om hur du bäst investerar i kryptovalutor.

Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor