European Media Partner

After-Horse på Näset


Att hästområdet stänger för dagen betyder inte nödvändigtvis att det roliga måste ta slut. På Näset finns allt från allsång och dans till mat och yoga.

”Det finns otroligt mycket att roa sig med här nere, inte bara fest och dans.”

Passa på att uppleva hela Näset när du ändå är på besök. Efter att hästområdet stänger under Falsterbo Horse Show, som äger rum den 7-15 juli, finns det mängder av platser och aktiviteter för alla åldrar och intressen. Både Skanör, Falsterbo, Ljunghusen och Höllviken har flera trevliga fik, nattklubbar och restauranger som är väl värda ditt besök!
– Det finns otroligt mycket att roa sig med här nere. Inte bara fest och dans utan det kryllar av små gallerier, muséer och andra sevärdheter. Speciellt under hästveckan då många håller öppet extra för turisterna, berättar Marie Törnquist som arbetar på Falsterbo turistcenter.

För den som vill satsa på en ordentlig After-horse är Skanörs restaurang och beach club Badhytten ett självklart val. Lokalen som ligger vid hamnen har en stor takterrass med bar och underbar havsutsikt. Här är det nattklubb med två dansgolv mellan 22.00 och 03.00 under veckan. Även Falsterbo Strandbad, som ligger precis intill hästområdet, håller nattklubb under Falsterbo Horse Show.

I Skanörs centrum hittar du dessutom Stationen som är en kvarterskrog lokaliserad i det gamla stationshuset. Här kan du släcka törsten med en öl i en anrik miljö. Krogen håller öppet efter midnatt.

Rör du dig längre ner på näset, det vill säga mot Höllviken centrum, kommer du till bland annat Millennium och Shakespeare Pub. Här kan du äta god mat och dansa till sena timmen. Shakespeare Pub är en uppskattad engelsk pub med stora lokaler och har Näsets största utbud av öl. Tvärs över gatan, på Millenium, kan du dricka drinkar i en mer modern miljö. Eftersom lokalerna ligger mitt emot varandra är det bara att knata över gatan för den som vill ha lite av båda.

Glöm inte att det finns lokala företag att ringa om det behövs barnvakt under ett par timmar.

För den som tycker om mat finns det all anledning att besöka Skanörs hamn efter det att hästområdet stängt – speciellt för dig som har hund. Här ligger nämligen näsets hundbadplats i anslutning till hamnen. I hamnen kan du gå på galleri eller äta en bit på Skanörs Fiskrögeri eller Lindas Fingermat – en restaurang som blivit mycket uppskattad bland lokalbefolkningen.
– Skanörs hamn är ett mycket uppskattat och häftigt besöksmål för turister. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där, det är till och med ett måste, säger Marie Törnquist.

I Skanör hittar du även Skanörs Gästis och den populära restaurangen Aldos med sin italienska meny, som dessutom är välkända för sin italienska glass.

I Falsterbo kan den som missat middagen ta sig en hamburgare på Falsterbogrillen som håller öppet sent på kvällarna i ny regi.
Nere vid Falsterbokanalens småbåtshamn ligger Näset by the Sea som har bra mat och goda viner.

Missa för all del inte Regatta i Höllviken där du kan boka dig en tur med båt och bubbel tillsammans med vännerna!

Den som föredrar en mer stillsam och avslappnad After-horse kan ta sig ner till Stens brygga, den nybyggda bryggan i Skanörs hamn. Där kan du avnjuta ett dopp, kvällsyoga eller läsa en bok i solnedgången.

Det finns mycket att sysselsätta sig med nere på näset, inte minst under denna hästvecka då vår sydliga udde aldrig riktigt sover. För de som vill smita undan hästarna redan under dagtid finns det ett stort utbud av underhållning för så väl stora som små. Varför inte hyra Segway eller besöka något muséum? Hela Näset kryllar av härliga butiker, fik samt underbara natur. För att få fler bra tips och råd finns information nära till hands på Falsterbo Strandbads turistcentrum som ligger i Strandbadens lokaler intill hästområdet. 

Dela artikeln

Journalist

Sabina McDowell

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor