European Media Partner

Äntligen Elmia Lantbruk!

Äntligen är det dags igen. Elmia Lantbruk slår upp portarna den 24e oktober i Jönköping och bjuder på en mässa för alla delar av det svenska lantbruket. 

 I år har mässan ett tema som fokuserar på det smarta lantbruket.

På Elmiamässan, bestående av fem hallar, samlas lantbrukare, entusiaster och innovatörer inom svenskt och internationellt jordbruk för att utbyta idéer, ta del av den senaste utvecklingen – och självklart prata om lantbruk.

Elmia Lantbruk hålls vart annat år och Elmia anordnar mässan. I år har mässan ett tema som fokuserar på det smarta lantbruket. Bland utställarna i årets mässa hittar du företagen som driver svenskt jordbruk framåt, med de senaste maskinerna och redskapen, gårdsutrustningen och verktygen som behövs för djurskötsel och foder. En stor del av svenskt lantbruk fokuserar runt djuren, därför spelar de en viktig roll för mässan i stort. Missa inte riksutställningen för kött- och mjölkdjur till exempel!

Elmia Lantbruk har gått av stapeln på Elmia sedan 1960-talet. Sedan två år tillbaka kan man presentera en samlad mässa för hela det svenska lantbruket. 2016 samlade mässan 18 000 besökare och 319 utställare under tre dagar. Några av branschens största företag var på plats – precis som i år.

Ett av företagen som driver utvecklingen inom lantbruk är Agricam, som med sina högteknologiska värmekamerasystem analyserar och upptäcker sjukdomar i besättningar tidigare än någonsin. Detta för att maximera mjölkproduktionen hos besättningar. Agricams montrar hittar på D04:42 och LN00:02.

Sveriges största miljömärkning, KRAV kommer också att vara på plats under Elmia Lantbruk. Med en kännedom på 98 procent och en hög trovärdighet hos konsumenten, är KRAV en av landets största aktörer inom ekologiskt lantbruk. De driver utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel och gör det enkelt för privatpersoner och aktörer att agera ansvarsfullt.

Du hittar KRAV i på plats B01:33.

Ett modernt verktyg som det har diskuterats mycket kring är drönare. För att belysa hur drönartekniken kan användas inom jordbruket, kommer Elmia Lantbruk att hålla dagliga föreläsningar och demonstrationer om just detta. Föreläsningarna kommer att hållas av Per Frankelius, forskare inom grön innovation på Linköpings universitet och Mats Söderström, samverkanslektor på Sveriges Lantbruksuniversitet.

Tillsammans har de åratal av kunskap i ämnet och kan besvara frågorna om hur man skapar ett lantbruk i teknikens framkant.


Drönarna har sin egen avdelning på Elmia Lantbruk. Drone Zone hittar du utomhus, norr om Hall A. I Drone Zone hittar du engagerade utställare och spännande utomhusdemonstrationer som konkret kommer visa drönarens roll i det moderna lantbruket.

Alla traktorentusiaster kommer säkerligen se fram emot att se lastbilen Mercedes-Benz Unimog, som lanseras som traktor och får köras med vanligt bilkörkort. Självklart kommer lastbilen, utvecklad som ett terränggående universalfordon, som fungerar både som lastbil och traktor att visas upp under Elmia Lantbruk.

Självklart spelar djuren en viktig roll under Elmia Lantbruk. Över 300 mjölk- och köttdjur kommer att finnas på plats under mässans tre dagar. För första gången anordnas det visningar av alla djur samt tävlingar i Showmanship. Det gäller att presentera sitt djur på bästa sätt, i en visningsring. Djuren bedöms efter om deras styrkor är framhävda, om de visas upp på ett lugnt och tryggt sätt – och om visare utstrålar att denne har världens bästa djur. Det kommer också att anordnas ungdomstävlingar i Showmanshop med kött- och mjölkdjur, SM för köttdjur och dessutom ett nordiskt mästerskap i Holstein Showmanship. 

Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor