European Media Partner

Cafégo höghöjdskaffe – Vilken höjd passar dig?

Kaffe kan innebära många saker. Bönorna som växer på kaffebusken runt om i världen, rostningen väcker över 800 aromer och ditt favoritkaffe. Visste du att Kaffebönor som växer på hög höjd mognar långsammare och får därför längre tid på sig att utveckla sin specifika karaktär? 

Därför har Sofiero kafferosteri lanserat Cafégo höghöjdskaffe. Tre variationer av kaffeblandningar som kommer med en garanti: Minst 50% av kaffebönorna har mognat på 1 200, 1 400 eller 1 500 meters höjd. Ju högre upp, desto högre kvalitet.  

På kaffebuskarna växer gröna och röda bär i olika mognadsstadier. Det är bärens kärnor som kallas kaffebönor. De flesta bär innehåller två bönor. Längst ut på buskens grenar växer speciella bär. Kaffebönorna får mer vatten och solljus och innehåller en enda böna – pärlbönan som håller mycket hög kvalitet. 

Kaffebönor som växer över 1 200 meter över havet får en kvalitetsstämpel, SHG-märkt (Strictly High Grown). Det är en internationell standard som säkerställer att bönorna håller en hög kvalitet. Bönorna växer oftast på mindre familjeägda plantager. Odlingslotterna finns på klättrande bergssidor där inga maskiner kommer fram. Därför görs allt arbete för hand. Det märks. 

När Sofiero Kafferosteri köper sitt kaffe måste minst 50% vara SHG-märkt, det visar hur noggranna man är i valet av bönor. Det är också en garant för kaffets särskilda och smakrika karaktär. 

Kaffe är en jordbruksprodukt vars kaffebönor innehåller över 800 naturliga smakämnen. Det krävs kunskap och hantverksskicklighet för att sätta ihop kaffeblandningar där varje paket har en jämn och balanserad smak. Därför har Sofiero en Master Blender som väljer ut plantager och bönor som är 100% UTZ certifierade och med karaktärer som passar Cafégo perfekt! 

Cafégo höghöjdskaffe – Vilken höjd passar dig?
Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor