European Media Partner

Campingparadis 2018!

Allt fler upptäcker fördelen med husbil. Den sköna känslan att sätta sig bakom ratten och köra iväg för att upptäcka en ny plats är lockande för både barnfamiljer och pensionärer.

Funderar du på att skaffa husbil är det några saker du behöver tänka på för att göra ett så bra köp som möjligt. Till att börja med kan det vara en god idé att hyra eller låna en husbil för att känna på hur det känns. Under den tiden brukar saker lägga sig på plats och du vet om livet med husbil är något som passar dig och din livsstil.

När du har bestämt dig är nästa steg vilken budget och modell du ska välja. En ny husbil är naturligtvis en fantastisk lyxkänsla, men smakar det så kostar det. I snitt kostar en ny husbil cirka 750 000 kronor och så tillkommer andra återkommande kostnader som skatt, försäkring och underhåll.

Är du mer inne på att köpa en begagnad husbil kan du med all sannolikhet hitta en bättre för runt 250 000 kronor. Husbilar som är runt tio år gamla kan vara prisvärda, det är inte som med personbilar som rullar mycket mer. Innan du slår till kan det vara smart att göra en rejäl kontroll av både bil och bodelen. Kolla kök, badrum, värme och andra detaljer, be säljaren visa funktioner och tillhörande papper.

Sedan är frågan vilken slags modell och storlek du vill ha. Utgå från ditt behov, hur många som ska ha sovplatser, vad du ska använda husbilen till och vart du ska köra den. Dom vanligaste typerna är alkovbil, halv- eller helintegrerad husbil och Camper. För vardera typen finns det ett antal olika inredningsalternativ och storlekar att välja mellan.

Ett nyblivet pensionärspar som valde bort sommarstuga och segelbåt för husbil är Siv och Leif Eriksson i Kalmar. De vill kunna hälsa på barn, släktingar och vänner utan att känna att de tränger sig på.

– För oss har det verkligen passat perfekt att köpa husbil. Vi slipper massa underhåll på sommarhus och klippa gräs hela tiden. En segelbåt ska också servas och går bara att använda under sommarmånaderna. Vi planerar att åka neråt Skåne och stanna till vid olika utställningar och loppisar i sommar. Kanske någon sväng över till Danmark också för den goda maten och ölen. Det är verkligen helt suveränt att bara ta dagen som den kommer, säger Leif.

Paret Eriksson brukar turas om att köra. Den som sitter bredvid får ansvaret att kolla upp rast - och campingplatser. För längre resor lyssnar de ofta på spännande ljudböcker för att hålla sig pigga. Förra sommaren hade de med sig cyklar som de använde för att ta sig fram mellan olika utflyktsmål. Leif berättar:

– Jag kan verkligen rekommendera att skaffa husbil till dem som funderar på det. Det är praktiskt och väldigt roligt. Känns som ett riktigt äventyr och även gett oss flera fina nya vänner.

Campingliv är verkligen inne, töntstämpeln är borttvättad. Det är inte alls som i filmen Vi hade i alla fall tur med vädret med familjer som har likadana träningsoveraller och plastblommor i krukor. Förut var campingarna ofta sunkiga och utbudet begränsat, på sin höjd fanns det glass i kiosken och minigolfbanor. I

dag är många campingplatser riktigt moderna och fräscha, med roliga aktiviteter och bra sortiment i affärer och restauranger. Flertalet campingar är dessutom öppet året runt eftersom många åker oberoende av årstid. Allt fler, både barnfamiljer och par, väljer bort utlandssemestern på sommaren för någon campinganläggning i vårt avlånga land. Flera campingplatser är som resorter med pooler, fullständiga rättigheter, barnklubbar, tillgång till WIFI, bingo och dans. Vad mer behövs för en skön och avkopplande semester? 

Dela artikeln

Journalist

Anette Karlsson

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor