European Media Partner

Fyra destinationer i Skanör/Falsterbo

Skanör/Falsterbo blir ett paradis under sommarmånaderna. Under Falsterbo Horse Show finns det massor av aktiviteter att göra, både för hästälskaren och den som bara vill slappa i solen. 

Den vidsträckta stranden är vida känd för sin fina sand och de många pittoreska badhytterna som är placerade utmed den norra och södra delen av stranden.

Skanörs havsbad

Längst ut i Flommens naturreservat, alldeles vid Skanörs småbåtshamn hittar du Skanörs Havsbad.

Den vidsträckta stranden är vida känd för sin fina sand och de många pittoreska badhytterna som är placerade utmed den norra och södra delen av stranden.

Stranden är omgiven av vackra omgivningar och vattnet är ganska långgrunt. Skanörs Havsbad är så populärt att det till och med har blivit internationellt hyllat som en av Europas bästa sandstränder.

Hungrig, törstig eller i behov av en toalett? Inga problem! Det finns gott om kiosker, affärer och offentliga toaletter i området. Om du är sugen på vällagad mat finns det restauranger som serverar vällagad mat till rimliga priser. Missa inte fiskrökeriet som serverar färsk rökt fisk, en riktig kalasmåltid!

Vill du ha lite mer fart och fläkt? Vid strandbadet samlas såväl kitesurfare som vanliga surfare för att njuta av vågorna lite längre ut i havsbandet. De badare som bara vill njuta av sol och bad kan göra detta lite närmare stranden, där vågorna inte alls är lika äventyrliga.


Falsterbo golfklubb

Här är Sveriges tredje äldsta golfklubb, ett måste att besöka för engagerade golfturister och hobbyspelare som vill njuta av en fantastisk utsikt och en utmanande bana. Golfklubben grundades 1909 men låg då vid strandbaden, en bit från det nuvarande läget.

Här finns en fantastisk linksbana i vacker, skånsk natur. Faktum är att banan är en av få riktiga linksbanor i hela Norden. Det här är en bana som passar golfspelaren som vill ha en utmaning: Den skånska vinden kommer göra sitt bästa för att styra bollen ner i någon av de 100 sandbunkrarna som ska göra livet surt för dig och din golfrunda.

Varför spela en golfrunda när man kan ägna en hel weekend åt golf i vacker miljö? I närheten av golfbanan hittar du hotell Gässlingen i Skanör, som erbjuder vällagad mat och service i världsklass för att förgylla din golfupplevelse.

Om du blir hungrig under golfrundan, har golfklubben sin egen krog, inbäddad mellan rapsfält, betesmarker och bondgårdar. Krogen erbjuder så väl vällagade luncher som en ála cartemeny bestående av lokala råvaror i säsong och kött från närbelägna skånska gårdar. Krogen går att abonnera för både bröllop och födelsedagsfester – varför inte kombinera det stora firandet med god mat och några rundor golf i skånska landskap?Flommens naturreservat

Flommens naturreservat är ett stort naturreservat som täcker 560 hektar kustremsor, strandområden och betesmarker längs den slingrande skånska kusten. Falsterbohalvöns unika kustmiljö delas av människor, djur och växer under alla tider på året. Särskilt vackert är det på sommaren, då naturen står i sin prakt och djurlivet är rikt.

Här hittar du framför allt en rik fågelfauna.

Landskapet är i ständing förändring eftersom vågor och vind skapar nya revlar, havsvikar och laguner. Flommen har fått sitt namn efter de grunda avsnörpta laguner, eller flommar som ligger innanför stranddynerna. Strandängarna var tidigare utmark för Falsterbos och Skanörs bönder. Här tog man upp grästorv och lät boskapen beta med en härlig havsutsikt.

Falsterbohalvön är en av landets viktigaste rastplatser för flyttande fåglar, det märker man redan under sensommaren när de första flyttfåglarna kommer. Tusentals fåglar kan passera den yttersta spetsen på Nabben under sin resa söderut. Här hittar du Skärfläckan, en av Flommens karaktärsarter. Under våren och sommaren kan man se den eleganta svartvita vadaren valla sina ungar längs reservatets strandängar.Rögeriet – livsnjutning med traditioner

I Hamnen i Skanör reser sig två vita skorstenar som sprider doften av färsk, rökt fisk genom hela landskapet.

Här ligger nämligen Skanörs fiskrökeri, Rögeriet kallat. Fiskrökeriet har en egen matbutik och restaurang som är välbesökta under de varma sommarmånaderna. Har fiskats, rökts och sålts sill i Skanör i över tusen år, och Fiskrökeriet för traditionen vidare till nya generationer.

I Rögeriets restaurang är det alltid en varm och välkomnande stämning. Här kan slinka in för att äta någonting litet, avnjuta en romantisk middag men någon du tycker om eller slappna av efter en lång arbetsdag. Alla restaurangens fatöl kommer från det lokala Charlies Brygghus, beläget i Trolle Ljungbys slottslänor utanför Kristianstad.

Utsikten från restaurangen kan man inte heller klaga på. Här kan du njuta färska och lokala delikatesser som inlagda sillar, rökta räkor, ål eller ångad torskrygg samtidigt som du spanar ut över flommar, hamn och hav i ett unikt och sommrigt kustlandskap. Många av ortens krögare och restauranger köper sina råvaror från Fiskrökeriet. En bit lax eller varför inte den himmelskt goda skagenröran?


Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor