European Media Partner

Årets höjdpunkt för alla hästälskare!

Sedan barnsben har jag lärt mig att årets största händelse är Falsterbo Horse Show, då handlade det om semester och show. Nu börjar det redan året innan, egentligen när man lite trött efter en veckas tävlande och rullar hemåt med den stora lastbilen och hela sitt team. Då sitter man och räknar efter, hur många hästar kan vi tävla i Falsterbo nästa år?

Planeringen för oss ryttare är in i minsta detalj och vi bor väldigt stor del av vår tid i våra hästlastbilar på meeting med våra hästar. Att få komma till en arena i världsklass i Sverige på hemmaplan där alla kollegor, vänner, hästägare och sponsorer möts en av de populäraste semesterveckorna i Sverige det är något speciellt. Därför vet jag att både jag och mina kollegor gör allt för att lyckas kvala och komma med till detta evenemang. Kombinera häst och fest med semester.

Med internationell erfarenhet har jag ridit in på flera stora arenor men det finns ingenstans jag kommer så nära publiken som här. Publiken är fantastisk när man tävlar men också på marken, det finns väldigt mycket utrymme där man träffar publiken och man skapar kontakter och relationer för livet.

Det är också anledningen till att vi får så bra ryttare som kommer till vår arena och tävlar, utlandsbaserade svenska ryttare som Patrik Kittel och Henrik Von Eckerman är rankade topp i världen och även de ser Falsterbo som årets höjdpunkt.

I år går jag in i en ny roll i Falsterbo, som tävlingsledare för dressyren. Jag hoppas att kunna gör ännu mer för både ryttare och publiken men också lära mig mer över gränserna med de andra grenarna. Stolt och glad att som ryttare och kvinna i sporten få rollen att axla detta ansvar för ett evenemang i den här klassen.

För dressyrens del startar det redan på lördagen med en för Falsterbo ny klass, Amatour dressage. Eftersom att allas dröm är att rida i Falsterbo har trycket för denna tour varit väldigt stor och vi har fått många anmälningar. Det känns jätteroligt att få öppna upp dressyren för fler ryttare och dela upplevelsen även med dem.

Vi avslutar med Nations Cup med en femstjärnig lagtävling där ni kommer se en kürfinal på Söndagen. Nytt för i år är också bedömningen i küren där vi kommer ha degree of difficulty. Detta innebär att svårheten i det fria programmet väger in ännu mer, detta används numer på alla världscupstävlingar och jag tycker det ska bli jättekul att få in den nya bedömningen även i Falsterbo.

Fakta

FAKTA OM RIDSPORT

• Ridsporten är den ungdomsidrott som har flest utövare i Sverige efter fotbollen

• över 1 miljon svenskar har kontakt med ridsporten i någon form

• en halv miljon rider regelbundet och av dessa är ca 400 000 kvinnor

• Hästnäringen omsätter 45 miljarder kronor per år

det är i samma storleksordning som stålindustrin eller restaurangnäringen

• ger 30 000 avlönade heltidsarbeten

• Ridsporten en av de få stora kvinnliga sporterna och en av de få sporter där kvinnor och män tävlar på lika villkor. Det är en sport där såväl unga som äldre möts.

• Den enda olympiska gren där kvinnor och män tävlar på lika villkor

• Ansvarsfull sport som bygger på hållbarthet både för hästar och ryttare

Dela artikeln

Journalist

Emelie Brolin

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor