European Media Partner
Efter framgångspodden: Alexander vågade drömma LIVSSTIL

Efter framgångspodden: Alexander vågade drömma

Om man får allt serverat på silverfat har man ont om erfarenheter att ta med sig ut i arbetslivet när det är dags. Det säger Alexander Pärleros, 32 år, entreprenör, miljonär och helnykterist som i dag är drivkraften bakom Framgångspodden.

Alexander Pärleros podcast har 200 000 lyssnare varje vecka som hoppas och vill bli lika framgångsrika som han är. Han är stjärnsäljaren och superentreprenören som frikostigt delar med sig av sina erfarenheter. Både vad gäller framgångar och motgångar. På sitt CV kan han stoltsera med att vara grundare av bolaget Mobilio som såldes till Schibsted för ett antal miljoner och Pensionera, en jämförelsesajt för pensionsfonder, som utsågs till Europas hetaste startup 2016.

Dessutom är han svensk mästare i att äta hamburgare, VM-medaljör i MMA, röjdykare i det militära och blev miljonär redan som 22-åring. Förra året utsågs Alexander Pärleros även till Årets Supertalang som utses av Veckans Affärer.

Nu ska ingen tro att Alexander Pärlros fått allt serverat på silverfat sedan barnsben. Tvärtom. Han kommer från enkla förhållanden i en av Stockholms mindre bemedlade förorter.
– Jag har växt upp i en fattig familj. Det var ganska tufft även om min mamma gjorde allt hon kunde och orkade för att jag och mina syskon skulle ha det bra. Men när andra fick saker fick jag se till att skaffa dem själv. Det lärde mig tidigt att kämpa, säger han.

Och det har varit nyttigt! Ett par gånger var det på väg att gå illa. Men han tog sig i kragen och fick styr på livet.
Första jobbet fick Alexander som 14-åring. Han stegade frimodigt in på McDonalds och förklarade att han ville börja jobba.
Och det fick han.

Sedan har det fortsatt av bara farten. Han har en naturlig talang för att sälja, men också drivet att förverkliga sina idéer har fört honom till det han är i dag. Liksom självdisciplinen, något han lärde sig när han tävlingssimmade.
– Egentligen finns det inga hemligheter, säger han ödmjukt. Ofta handlar det om något så enkelt som att jobba en eller två timmar extra varje dag och att längta tills det är måndag igen. Men hur många gör det, egentligen?

– En annan sak som man måste komma ihåg är att det inte finns något som heter gratis. Man kan aldrig förvänta sig att någon annan ska göra jobbet, understryker han.

I dag driver Alexander Pärleros Framgångspodden där han delar med sig av sina egna erfarenheter, men också intervjuar andra framgångsrika entreprenörer, idrottsstjärnor och artister.

Mycket skiljer dem åt, men nästa alla har en sak gemensamt.
– Envishet och vinnarskalle. Vill man nå framgång måste man vara målmedveten. Men man måste också vara beredd att offra, försaka, något för att i slutänden nå fram till det man föresatt sig, oavsett om det handlar om att bli världsmästare eller skapa ett företag, förklarar Alexander Pärlros.

Själv har han ingen fin utbildning i botten.
– Jag tror inte att det är nödvändigt för att bli framgångsrik. Därmed inte sagt att man inte ska plugga eller skaffa sig en examen. Bara man inte gör det för att ha ett papper att visa upp eller ännu värre för att någon annan tycker att man ska göra det.

– Kunskap är naturligtvis bra, men det finns också andra saker som också är avgörande för om man ska lyckas eller inte. Nyfikenhet, passion, idérikedom, men också vilka resultat man uppnått tidigare. Det är sådant jag tittar på när jag anställer någon i mina företag.

– Gör inte som alla andra, för då blir du som alla andra och resultatet som du uppnår blir precis som alla andras. Våga i stället att tänka utanför boxen!

Alexander Pärleros pekar också på vikten av att aldrig sluta drömma.
– Människor blir ofta provocerade av att man har stora drömmar. Men för mig är det inte pengarna som är det drivande i mitt entreprenörskap. För mig är det viktigare att få vara med och försöka göra världen lite bättre.

– Jag vill bli ett stort namn genom att göra saker annorlunda. Och jag behöver inte vara rädd för att misslyckas så länge jag gör saker som är goda. 

Fakta

Alexanders tips för framgång:

1. Sätt upp mål för vad du vill uppnå. Ta i ordentligt, nästan så att folk runt omkring dig skrattar. Vad det handlar om är att våga utmana sig själv.

2. Tänk på att det inte alltid behövs nya idéer. Ofta räcker det med att göra något som redan finns 20 procent bättre för att det ska bli en framgång.

3. Gör en måltavla för vad du vill uppnå under en avgränsad tid, ett år eller två. Det kan vara allt tänkbart – hälsa, utbildning, jobb, starta eget. Skapa sedan positiva bilder kring dina mål som ger dig en positiv kick. Ta sedan små, små steg för att förverkliga dem.

4. Satsa på att bygga nätverk. Men tänk utifrån win-win. Det ökar dina chanser att lyckas om alla kan se fördelarna med att jobba tillsammans.

5. Summera dagen när du går och lägger dig. Tänka på två saker som hänt under dagen som du kan känna tacksamhet för. Tänk också på en sak att se fram mot ska hända nästa dag innan du somnar.

Dela artikeln

Journalist

Martin Westholm

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor