European Media Partner
Elbilboomen är här – är du redo? Annons

Elbilboomen är här – är du redo?

Sverige står inför en elbilsboom när antalet prisvärda el- och hybridbilar ökar snabbt. För att underlätta utbyggnaden av laddplatser delar Naturvårdsverket ut ett investeringsstöd på 750 miljoner kronor under namnet Klimatklivet.

- Laddplatserna bör finnas i hemmet och på arbetsplatsen eftersom bilen står parkerad under 90% av tiden

Sverige står inför en elbilsboom när antalet prisvärda el- och hybridbilar ökar snabbt. För att underlätta utbyggnaden av laddplatser delar Naturvårdsverket ut ett investeringsstöd på 750 miljoner kronor under namnet Klimatklivet. En stor del av stödet är tillägnat laddplatser vid flerbostadshus och arbetsplatser.


Det kommer nämligen vara möjligt att få tillbaka 50% av investeringskostnaden för laddpunkter vid till exempel bostadsrättsföreningen eller kontoret.
– Laddplatserna bör finnas i hemmet och på arbetsplatsen eftersom bilen står parkerad under 90% av tiden. Genom att nyttja hela parkeringstiden kan vi fördela ström mellan bilarna på ett effektivt sätt vilket är skonsamt för fastigheten och möjliggör laddning i stor skala, säger Louise Kierkegaard, grundare på CaCharge

CaCharge hushållar med den befintliga elkapaciteten för att skapa möjlighet för maximalt antal laddplatser. Genom att förstå bilistens kör- och parkeringsmönster kan CaCharges självlärande system skapa en skräddarsydd laddning där elen används optimalt och markant minskar kostnaderna för fastighetsägare och bilister.

Vad innebär det?
- Att du som fastighetsägare verkligen ska passa på att investera i laddplatser framöver, avslutar Louise. 

 


Elbilboomen är här – är du redo?

Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor