European Media Partner

En skogskran för dina behov

Att arbeta inom skogsbruket kan vara ensamt och är du ute och arbetar själv måste du kunna lita på din utrustning. Pålitliga produkter med fokus på säkerhet och tillgänglighet är med andra ord A och O i branschen.

Det här är något som Hiab är väl medvetna om. Precis som sina kunder är Hiab skogsmänniskor. De delar passionen för skogen och har i över 50 år hjälpt sina kunder så att de kan transportera timmer till pappersbruk och sågverk.

– Vi vet vilka tuffa arbetsförhållanden de inom skogsnäringen jobbar under och vilka krav de ställer på sin utrustning. Både ur ett säkerhetsperspektiv men även sett till kvaliteten på kranarna. Loglifts skogskranar och Jonsered skogs- och återvinningskranar är byggda på ett unikt sätt med en oslagbar pålitlighet och livslängd med funktioner som ökar prestandan. Vår långa erfarenhet har hjälpt oss skapa en rubust kran som klarar de tuffaste förhållanden och med unik lyftkapacitet över hela räckvidden och hög produktivitet som gör att man ska kunna arbeta snabbt, säkert och med högsta precision. Det går även att lägga till smarta funktioner för att hantera specifika behov. I dag levereras alla kranar med en tvåårig standardgaranti som gäller för alla komponenter. Vi är också stolta över att  kunna erbjuda hela 3-års garanti på alla bärande stålkomponenter i kranen, denna generösa garanti är vi ensamma om i branschen, säger Hans Winscher, Marknadschef för Hiab Sverige.


Ett annat sätt Hiab ökar säkerheten för brukarna är genom att hela tiden jobba med ny teknik. Ett exempel på det är deras system HiVision där du enkelt kan styra kranen från lastbilshytten.

– Med HiVision-systemet behöver du inte lämna hytten på lastbilen. Du sätter dig på passagerarsätet, tar på dig ett par virtual reality-glasögon och sen kör du kranen med joystick. Den stora fördelen förutom säkerheten är viktbesparingen. Du sparar mellan 300 till 400 kilo i vikt vilket gör att du ta mer nyttolast vilket ger bättre lönsamhet och samtidigt spar vår miljö, fortsätter Hans Winscher.

I Sverige är merparten av företagen i skogsbranschen en- eller fåbilsåkare. Skulle fordonen stå stilla får det snabbt stora konsekvenser för företagen.

– Står kranarna stilla ett eller två dygn kan det innebära en mindre katastrof. Man har fortfarande fasta kostnader som måste betalas, samtidigt måste man förmodligen hyra in en konkurrent för att serva sin kund. Genom Hiabs rikstäckande servicenät kan man vara säker på att få snabb hjälp. Vi har ca 130 partners runt om i Sverige som server våra produkter. Det gör att våra kunder alltid har nära till service, påpekar Hans Winscher.


En annan fördel med Loglift och Jonsered enligt Hans Winscher, förutom hållbarheten, är den ekonomiska aspekten.

– I och med att vår höga kvalitet och långa livslängd är andrahandsvärdet betydligt högre. En begagnad Loglift eller Jonsered är fortfarande attraktiv på marknaden. 

Vi har inte de billigaste skogkranarna på marknaden men sett över tiden är vi det klart bästa alternativet. Du har färre driftstopp, lång garanti och en säker kran som håller länge.


hiab.comFakta

Hiab är leverantör av utrustning, intelligenta tjänster och digitala lösningar för vägburen lasthantering. Hiab erbjuder lasthanteringsutrustning med HIAB styckegodskranar, LOGLIFT och JONSERED skogs- och återvinningskranar, MOFFETT påhängstruckar, MULTILIFT lastväxlare och ZEPRO bakgavellyftar. 

Eric Sundin var med och grundade Hiab redan 1944. Han var den förste att utrusta sin lastbil med en hydraulstyrd kran som drevs av lastbilens egen motor. Denna enkla idé skulle komma att revolutionera hanteringen av laster och lyft. Med lanseringen av Hiab Elefant bara några år senare blev vikarmskranar standard. Innovationen har fortsatt ända sedan dess.

Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor