Weekly News

Experterna samlas på Svenska Solelmässan 2018 Annons

Experterna samlas på Svenska Solelmässan 2018


För femte året i rad samlas experter och företag inom solenergi på Svenska Solelmässan i Uppsala. Den 27e november öppnar en av Sveriges ledande energimässor. Arrangörerna utlovar ett fullspäckat program med seminarier, intressanta föreläsningar och möjligheten att prova på mindre elfordon.   

Bland annat kommer vi att ta ett stort grepp på storskaliga solcellslösningar med solcellsparker, renoveringar med solceller samt hur vi löser effektfrågan.

Svenska Solelmässan anordnas årligen av Energikontoret i Mälardalen och STUNS Energi i samarbete med Uppsala kommun och Svensk Solenergi. Den första upplagan av Solelmässan arrangerades för fem år sedan, då som en konferens för installatörer, fastighetsägare och byggbolag med inriktning på solenergi. Under årens lopp har mässan vuxit och utvecklats till att bli en av Sveriges största arenor för ny miljöteknik.


– Vi har en engagerad arbetsgrupp som arbetar med mässan och det är verkligen glädjande att intresset blir allt större för varje år som går. I år har vi över 40 utställare på plats inom solenergi, energilagring och annan miljöteknik. Vår ambition är att dels erbjuda en spjutspets i form av det som ligger allra längst fram i den tekniska utvecklingen för tillfället och dels fokusera på breda solenergifrågor som intresserar många, säger Sofie Orvestedt som är projektledare för Svenska Solelmässan. 


Sedan starten har det varit viktigt för Svenska Solelmässan att samla in input, lyssna på mässbesökare, utställare och samverkanspartens för att utvärdera alla delar av mässan. På så sätt har mässan utvecklats till en stor aktör i solelbranschen.

Årets mässa har ett fullspäckat program med möjligheten att träffa över 40 utställare, både från Sverige och Europa. Dessutom erbjuds ett spännande seminarieprogram med inriktning mot forskning och utveckling av solceller ur både stora och små perspektiv.
– Mässan erbjuder någonting för alla intresserade. Bland annat kommer vi att ta ett stort grepp på storskaliga solcellslösningar med solcellsparker, renoveringar med solceller samt hur vi löser effektfrågan, säger Sofie Orvestedt. 


Mässan har blivit ett självklart sätt för företag, experter och branschpersonal att hålla sig uppdaterade om utvecklingen av solcellsbranschen. Arrangörerna visar upp den senaste tekniken och vill inspirera mässans deltagare att ta del av utvecklingen.
– Förra året hade vi en utställning med mindre elfordon som man kunde testa på – i år har vi utvecklat den genom att besökarna får prova fler typer av fordon, till exempel elscootrar, ellongboards och kanske även hoverboots. Det ska bli spännande, säger Sofie Orvestedt.

Helt nytt för i år, är att även utställare och deltagare kan hålla en föreläsning under mässans gång. En av mässan föreläsningssalar går att boka för en föreläsning på 20 minuter. På så sätt får fler möjligheten att berätta som sina tankar och idéer rörande utvecklingen av solenergin. 


Fakta

Anmäl dig till mässan genom att klicka här! 

Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

European Media Partner

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på sex olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor