European Media Partner

Fallskyddsspecialister med egen tillverkning


Safetyrespect är ett svenskt företag specialiserat på fallskydd och där företaget tar fram egna produkter och helhetslösningar för största möjliga säkerhet.

Kim Hallgren som är Scandinavienchef i bolaget sedan ett år tillbaka är engagerad när han berättar att hans roll framförallt är att jobba med relationer och skapa förtroende hos aktörerna på marknaden.
– Safetyrespect har en fantastisk entreprenörsanda styrt av innovation och glädje, det är ett jättefint bolag som gärna är med tidigt i byggprocessen och vill stå nära kunden för produktoptimering och för att kunna skräddarsy lösningar, säger Kim.

Safetyrespect grundades i Östersund för 10 år sedan och har i dag runt 60 anställda och finns på sammanlagt fem orter i Sverige och Norge. Utvecklingsavdelningen där de tar fram nya skyddslösningar finns i Östersund och deras fabrik ligger i Turkiet. Företaget har ett brett spektrum av skyddslösningar där de jobbar med avspärrning, byggställningar, nedfallande föremål, golv- och väggöppningar, tak, fasader, trappor, valvkanter och mycket mer. I Sverige är det enligt lag tvunget att använda skydd vid byggen och då är det bra att anlita ett erfaret och gediget bolag som Safetyrespect.
– Vi är specialiserade bara på fallskydd vilket är det som särskiljer oss och vi vill gärna vara med tidigt i processen så att säkerheten är planerad och klar när byggarna är på plats, så att projektet flyter på. Med oss går allt smidigt då vi är kompletta i vår nisch, vi kan det här, säger Kim.

I byggbranschen där arbetarna ofta befinner sig på höga höjder går förstås säkerheten först och Kim betonar att alla ska vara trygga i att komma hem till kvällsmaten. Byggbranschen ligger tyvärr i topp av statistiken över allvarliga skador och även dödsolyckor och ungefär hälften av dödsolyckorna kommer från fall. Byggföretagen har här ansvaret att se till att arbetsplatsen är säkrad, därför ska man vända sig till företag som Safetyrespect, Fallskyddspecialisterna eller Grolls.

Safetyrespect är med och identifierar situationer för risk redan på ritbordet och där även lösningarna planeras in i förväg. Det handlar om att ta fram dokumentation, genomföra beräkningar, leverera fallskyddslösningar och sedan ha säkerhetskontroller som passar alla typer av byggprojekt.
– Utgångspunkten är att olyckor inte får ske, men skulle olyckan vara framme är det inte bara fruktansvärt utan även dyrt, så bättre att vara ordentligt förberedd, säger Kim.

I företagets säkerhetslösningar finns det möjlighet att kunna justera skyddsanordningarna i exempelvis höjd vid pågjutning eller att kunna leverera och bygga en hängbrygga på 100 meters höjd. Ett heltäckande skydd av hög kvalité är Safetyrespects grundpelare och företaget växer snabbt i en expanderande bransch.
– Vi utvecklar moderna fallskyddsprodukter som anpassas efter kundens behov och kan produceras efter särskilda önskningar, sammanfattar Kim. 

Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor