European Media Partner

Fjällen – mycket mer än skidåkning


Anledningarna till att man inte vill eller kan ge sig ut i skidbacken är många. Tur då att det finns massor av skidfria aktiviteter i de svenska fjällen.

De svenska fjällen är på vinterhalvåret synonymt med fartfylld utförsåkning eller kristallklara dagar i längdskidspåret. Men för den som inte stått på skidor förut eller av andra anledningar inte har möjlighet att ge sig ut i backen finns det mängder av andra aktiviteter och upplevelser att ta del av. Från fartfylld kitesurfing på snö till lugna matupplevelser i fjällnaturen.


Hundspann

Få gånger kommer man så nära naturen som bakom dragande hundar genom ett fjällandskap. På flera fjällorter kan du uppleva det både spännande och avslappnande inslaget som många som spenderar all sin tid i pisten går miste om. Hundspann erbjuds vid ett flertal av fjällens anläggningar så ta reda på i förväg om just din destination har det. 


Spa

Visste du att flera av de svenska skidorterna har spa och relaxavdelningar? Så är det nämligen och du behöver inte ha träningsvärk i benen efter skidåkningen för att avnjuta en massage eller en behandling. Frisk fjälluft och en varm och avslappnad spaupplevelse låter som en helt okej kombination. 


Isfiske

Det finns gott om sjöar och tjärn i fjällen på vintern. Och även om de täckts med is går det alldeles utmärkt att fiska. En både äventyrlig och harmonisk naturupplevelse som går att göra med en privat guide. När resten av sällskapet kommer trötta hem från en dag i backen kan du stoltsera med att till middag blir det dagens fångst.


Pulshöjande aktiviteter

För den som söker adrenalinkickar och pulshöjande moment på fjällsemestern finns det ett flertal aktiviteter att ta del av på flera av skidorterna. Kanske sätter du på dig ett par snöskor och tar dig snabbt fram genom det dramatiska fjällandskapet? Eller så ställer du dig på brädan för en fartfylld upplevelse med kitesurfing på snö.


God mat

En skidsemester behöver inte betyda storkok på kvällen, filmjölk på morgonen eller en snabbstekt hamburgare med pommes på after skin. Faktum är att det faktiskt finns högklassiga restauranger på flera av skidorterna. Restaurangguiden White Guide har varje år med några av landets bästa restauranger just i fjällen. Så för dig som är svag för god mat kan det vara värt en extra koll innan du åker.


Snöskoter

Oavsett om du väljer att ge dig iväg själv i de pistade spåren eller om du väljer att åka med en guide så är snöskoterturen en garanterad naturupplevelse utöver det vanliga. En aktivitet som passar både naturromantikern och den som söker fart och spänning.

Fakta

Tre stora skidorter:

Sälen

Erbjuder: Hundspann, spaupplevelser, isfiske, snökite, restaurang Lammet & Grisen, snöskoter.

Åre

Erbjuder: Hundspann, spaupplevelser, isfiske, snökite, restaurang Fäviken Magasinet, snöskoter.

Vemdalen

Erbjuder: Hundspann, spaupplevelser, isfiske, snökite, restaurang Hildings Krog, snöskoter.

Dela artikeln

Journalist

Filip Beijer

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor