European Media Partner
Cannabisodlingen gick upp i rök SAMHÄLLE

Gräsbranden röjde hemligheten – cannabisodlingen gick upp i rök

Räddningstjänsten kallades till en gräsbrand utanför Umeå under lunchtid den nionde augusti, rapporterar Metro. När man var på plats hade ett område på tio kvadratmeter brunnit. Kvar fanns en annan form av gräs – sex ensamma cannabisplantor. 


Plantorna togs i beslag av polisen. Jourhavande förundersökningsledare, Jari Kiemunki rapporterar till Sveriges Radio:
– Branden har troligtvis startat av att de som odlat narkotikan har hanterat eld ovarsamt. Om det inte hade larmats i så god hade det kunnat bli en rejäl brand, säger han. 

Det är inte så ovanligt att polisen får tips om cannabisodlingar, men det rör sig oftast om inomhusodlingar. Odlingar som återfinns utomhus, och dessutom håller på att brinna upp hör dock till ovanligheterna. 

Enligt Lawline.se kan den som odlar Cannabis hemma få höga straff. Odling och innehav 1-2 cannabisplantor kan resultera i ett straffvärde om upp till tre års fängelse. 


Gräsbranden röjde hemligheten – cannabisodlingen gick upp i rök

Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor