European Media Partner

Hemestra och upplev en plats rik på historia och kultur

I sommar ”hemestrar” vi gärna och stannar i Sverige – Sigtuna är den perfekta destinationen för såväl familjesemester, som för weekendresa och konferens.

Sigtuna är Sveriges första stad, grundad av Erik Segersäll runt år 980. Beläget vid vackra Mälaren upplever du här storslagen natur, ståtliga slott och ruiner, och andra platser rika på historia och kultur. Här finns någonting för både stora och små. Naturen bjuder på flera naturreservat och cykel- och vandringsleder som tar dig längs vackra landskap. Här kan du promenera på charmiga gator, vid mysiga hamnar och i grönskande parker och trädgårdar. Upptäck samtida konst och spännande svensk kulturhistoria. Här finns inte mindre än fem slott. Den långa kuststräckan mot Mälaren med strandbryggor lockar till dopp och här finns även möjlighet att förtöja sin egen båt i gästhamnen som ligger bara ett stenkast från centrala Sigtuna. Den som vill ha ett avbrott från sol och bad kan spela tennis och golf eller hyra wakeboard. Här finns butiker, mysiga caféer samt restauranger där du kan slå dig ner och njuta av den trevliga atmosfären 
En härlig semesterresa behöver inte vara långt borta. Sigtuna ligger mittemellan Stockholm och Uppsala med bra kommunikationsmöjligheter. Hit kan du ta dig via buss och tåg, och från Stockholm går även båtar till Sigtuna. Närheten till Stockholm Arlanda Flygplats gör också Sigtuna till en perfekt mötesplats för konferenser. Den som vill stanna över natten kan välja att bo på ett kungligt slott, något av alla hotell, i lugn atmosfär på landsbygden, på ett hotell med gångavstånd till flygplatsen, i en mysig stuga eller på ett bekvämt vandrarhem. På grund av coronapandemin och de rådande restriktionerna erbjuder flera hotell och restauranger nu hemkörning, takeaway och möjlighet att sitta utomhus och äta. Flera butiker har också flyttat ut delar av sitt sortiment för att minska den fysiska kontakten mellan människor. 

– Hotellen tar emot privatgäster under sommaren men ser också fram emot att välkomna mötesbokningar till hösten igen. Hotellen är vana att anordna anpassade konferenser för sina gäster och man arbetar noga med åtgärder och redan implementerade rutiner för att bidra till minskad smittspridning. Tillexempel kan mötas på säkert avstånd, vara både ute och inne, och ha anläggningen för er själva, berättar Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

–För hotellen betyder detta att man tar det ytterligare en nivå för att det ska vara tryggt att mötas och bo.


Oavsett om du är ute efter sol och bad eller en aktiv semester, reser på tu man hand, med familj eller med företaget så har Sigtuna någonting för dig i sommar.


destinationsigtuna.se 


Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor