European Media Partner

Historia möter modernitet i Skofabriken

Snart är det dags för säljstart av lägenheterna i Skofabriken i centrala Malmö - ett unikt boende där stadens historiska vingslag möter toppmoderna material och design.

Vi är väldigt stolta över att förvalta detta kulturarv

Sundprojekt har sedan 2004 byggt över 500 bostäder i Skåne och lika många är i planeringsfas. Som en del i den familjeägda Åke Sundvallkoncernen har bolaget över 70 års branscherfarenhet bakom sig och man blickar mot framtiden med stor tillförsikt. 

Sundprojekt expanderar i Skåne och just nu pågår ett särskilt spännande projekt mitt i Malmö. Det är den gamla skofabriken i Kvarteret Dadeln, i knutpunkten mellan Rörsjöstaden, Värnhem och industriområdet Sorgenfri, som kommer att få en ny tillvaro som bostadsrättsfastighet. David Hogell, Marknads- och säljansvarig på Sundprojekt berättar: 

- Varje lägenhet blir unik i sin utformning och vi gör vårt yttersta för att skapa mervärde för de som köper dessa bostäder. Projektet är unikt eftersom det är en nyproduktion med själ. Fastigheten har en spännande historia och berättar något om svunna tider.

Totalt rör det sig om cirka 55 bostäder i storlekar från 1,5:or  till rymliga 4:or. 1,5:orna får sovalkover med en spröjsad glasvägg från golv till tak i  industriell utformning, vilket gör själva sovrumsdelen avskild från resten av lägenheten. Många lägenheter får terrass eller balkong och många lägenheter kommer att ha stora entrébalkonger som kan nyttjas privat. 

Kontrasten mellan nytt och gammalt blir slående i materialvalen; glas och stål ställs mot gammalt tegel, det blir rejäla trägolv, putsade väggar och mycket ljusinsläpp genom stora, välvda originalfönster och takhöjden på 3,3 meter imponerar. Den toppmoderna utrustningen i högkvalitativa material är genomgående och som komplement kommer varje lägenhet att få behålla historiska interiöra detaljer, som exempelvis fönsterpartier, berlinerbjälklag, gjutjärnspelare, proppskåp och andra gamla fabriksdetaljer. De gamla trapphusen renoveras och blir stora och generösa med nyinstallerade hissar.

Utvändigt kommer det mesta att bevaras. Tre av fasaderna behålls som exteriör, medan baksidan av byggnaden kommer att förses med en spektakulär glasutbyggnad. Detta gör att vissa lägenheter får glasfasaden som yttervägg och den gamla tegelytterväggen invändigt, som en del av lägenheten. Man kommer även att bygga på ett våningsplan med etagelägenheter som får takterrasser. I bottenplan kommer glasutbyggnaden att innehålla ett orangeri, tänkt att bli en grön mötesplats för de boende som går att nyttja som festplats, odlingsutrymme och entré till lokalerna i markplan - ett komplement till innergården. Gott om plats kommer att finnas för cyklar och en egen cykelverkstad inryms i källaren. Gästlägenhet till vänner och familj gör det enkelt att ta emot gäster.

Sundprojekt har börjat ta emot intresseanmälningar och ser ett väldigt stort intresse för projektet. Visningslokalen som finns i huset bjuder på materialprover och här byggs inredningsmiljöer som kök och badrum upp. Visningar och öppet hus hålls från september. 

Sundprojekt har valt att sälja lägenheterna via Bjurfors, en stark samarbetspartner med vana av nyproduktioner. På så vis garanterar Sundprojekt en säker och smidig köpprocess för kunderna. VIP-Säljstarten som riktar sig till personer som gjort en intresseanmälan är planerad till slutet av augusti/september 2017 och preliminärt sker inflyttning under första halvåret 2019. 

- Det är få förunnat att ges chansen att utveckla en historisk byggnad mitt i stan och ge den nytt liv som bostäder. Vi är väldigt stolta över att förvalta detta kulturarv, avslutar David.


Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor