European Media Partner

Hundspann i Åre – en familjetradition

Fjällen med sin fantastiska natur har mer än bara skidåkning att erbjuda. Varför inte uppleva de snötäckta kristall-landskapen på hundspann? 

Tommy Bernhardsson driver familjeföretaget Åre Sleddog Adventures sedan 1984 och är själv uppvuxen i gränsfjällen i Jämtland. 

– Jag började med hundsläde eftersom jag ville komma ut på fjället utan att behöva bära ryggsäck. Det första året var det helt privat men sen såg jag i Kiruna hur de hade börjat använda det i turistverksamheten, säger Tommy Bernhardsson. 


Själv jobbade han som snickare och såg en möjlighet att kombinera sitt yrke på sommaren med att köra hund på vintern. År 1990 började verksamheten växa och snart hade Tommy ett 30-tal hundar på gården. 

– Då började vi med lite övernattningsturer och ökade därefter med att folk fick köra egen släde. Vi såg att det blev allt mer populärt. 


I dag har hundspannet blivit en populär aktivitet.

– Det har blivit mer och mer men övernattningsturerna är färre. Numera tar varje tur ett par timmar men det finns fortfarande lite olika att välja mellan. Ofta låter jag gästerna köra själva, något som verkligen uppskattas. Det är en häftig upplevelse.

Dela artikeln

Journalist

Filip Beijer

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor