European Media Partner

Kapitalspara i fastigheter enkelt och lönsamt

Det ska vara enkelt och lönsamt att kapitalspara. Därför startades APP SPAR, en tjänst som erbjuder ett tryggt sparande med hög ränta – och helt utan avgifter. 

APP Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar fastigheter i hela landet.

Jan-Olof Swanteson startade APP SPAR tillsammans med rutinerade entreprenörer som drivit företag i många år. De startade företaget med en önskan om att skapa en win-win-win situation mellan sparkunder, städer där APP är aktiva och dessutom möjliggöra tillväxt för APP Fastigheter. 


Med målsättningen att kapitalsparande ska vara både enkelt och lönsamt, startade de APP SPAR. Nu erbjuder man företagskunder ett tryggt sparande med hög ränta på kapitalet – helt utan avgifter. 


APP Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar fastigheter i hela landet. Genom sin kompetens, kreativitet och engagemang har de utmanat branschen genom att skapa fastigheter med bestående värden. 

– I dag äger vi 23 fastigheter med ca 140 hyresgäster. Fastigheterna har ett totalt förvaltningsvärde på cirka 1,2 miljarder kronor. De årliga hyresintäkterna är drygt 90 miljoner om året. 


Hur fungerar det? 

APP SPAR är ett inlåningsföretag med alla godkända tillstånd från Finansinspektionen. Dessutom erbjuder de en högre ränta jämfört med vad svenska banker med motsvarande bindningstid kan utlova dig. I dagsläget ligger den räntan på 4,50%. 


Det kapital som du lånar ut till APP SPAR används till finansiering av APP Fastigheter och utgör en alternativ finansiering istället för till exempel finansiering via obligationer. På så sätt kan du som företagare vara delaktiga i utvecklingen av den lokala fastighetsmarknaden, via ett aktivt och hållbart stadsutvecklingsbolag. 


Företag kan sätta in 250 000 kronor eller mer. Det finns inga avgifter kopplade till sparkontot och kontot har 12 månaders rullande bindningstid. Det innebär att pengarna är tillgängliga för uttag 12 kalendermånader efter uttag har begärts. Räntan på dina pengar betalas ut kvartalsvis. 


Hur fungerar utbetalningen av räntan? 

Om du har satt in pengar den första april 2020 kommer du att få fyra utbetalningar varje år, en gång per kvartal. Utbetalningarna sker i den förste i varje ny kvartalmånad.


Hur kan jag ta ut mina insatta medel? 

Dina insatta pengar är möjliga att tas ut 12 månader efter att du har begärt att få ut dem och uttag begär man enkelt genom inloggning på appspar.se.


Hur kan APP SPAR erbjuda så hög ränta? 

Bankerna pressas från flera håll, det gör inte APP SPAR på samma vis. Därför kan de hålla en betydligt högre ränta än bankernas. Bankernas ränta påverkas till exempel av ägarnas krav på avkastning och finansinspektionens nya regler. 


Eftersom APP SPAR drivs digitalt i stor utsträckning, kan de mer konkurrenskraftiga än bankerna. De behöver inte heller betala in pengar för insättningsgarantin. 


Hur blir jag kund? 

Registreringen går enkelt och är självklart helt gratis. Kontakta APP SPAR förvaltare, Jan-Olof Swanteson eller vänd dig till support@appspar.se. 


Är mina pengar säkra hos APP SPAR? 

APP SPAR ställer höga krav på att du och dina pengar ska vara säkra. Därför använder de bland annat BankID och samma säkerhetssystem som Sveriges största banker. All information krypteras och du har alltid tillgång till dina pengar. 


APP Fastigheters fastighetsportfölj har en låg risk och långsiktiga ägarperspektiv skapar trygghet för dig som kund. 


appspar.se


Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor