European Media Partner
Liberalerna vill ändra sin egen läroplan SÄSONGER

Liberalerna vill ändra – i sin egen läroplan

Liberalerna vill göra stora ändringar i läroplanen för grundskolan som gäller sedan 2011, under den tid då Jan Björklund, partiledare för Liberalerna var utbildningsminister. Det uppger SVT Nyheter idag.

Partiet vill bland annat se mindre av elever analyserar och diskuterar kring ämnen. Dessutom ska eleverna ha ett mindre ansvartagande för sin egen inlärning.

I stället vill man satsa på faktakunskaper och vad man väljer att kalla ”traditionell lärarledd katederundervisning”. Jag Björklund, partiledare för Liberalerna lämnar följande kommentar:
– Om vill ska nå ett högre resultat och fler ska bli godkända i grundskolan så behöver vi lägga om en del av arbetssättet.

Inför valet 2018 är skola och utbildning en het fråga för många väljare. Novus gjorde i början av mars en mätning där följande frågor var viktigast: 

1. Sjukvården 

2. Skola/utbildning

3. Invandring/integration 

68% av de tillfrågade uppger att vården är den viktigaste frågan just nu. Det är ingen slump att frågan är viktig, inte heller att Socialdemokraterna storsatsar i frågan uppger Jonas Sjöström, VD på Novus i en intervju med SVT:
– Vården är en samhällsfråga som är extremt viktig. Den är själva fundamentet i vårt välfärdsystem.

Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor