European Media Partner

Linnea följde sin passion – blev makeupartist på Instagram


Många drömmer om en karriär som instagramprofil och att tjäna pengar på att syssla med sin stora passion. Vi satte oss ned med Linnea Ahlgren, makeupartisten som driver sin egen instagramplattform. För oss delar Linnea med sig av sitt framgångsrecept kring hur man blir stor på Instagram. 

Berätta lite om dig själv!
– Jag heter Linnea Ahlgren och är en 20 år gammal makeupartist från Malmö. Många känner igen mig från mitt Instagramkonto, @makeupby.lilly, där jag lägger ut mina kreativa sminkningar.

Vad fick dig att bli intresserad av makeup? 
– Sedan väldigt låg ålder har jag haft ett stort intresse för smink, det kommer nog ifrån att min mamma alltid har arbetet i skönhetsbranschen. Jag fick upp ögonen för att sminka mig när jag var nio och tävlade mycket i musiktävlingar. Eftersom jag alltid har älskat att måla och rita, kom jag på att jag kunde kombinera mina två intressen, för att skapa någonting som verkligen sticker ut.

Gick du någon utbildning, eller har du lärt dig själv?
– Jag skulle säga att jag är helt självlärt – Youtube och sminkkataloger var mina allra första lärare. När jag började uppträda i danssammanhang började jag titta på klipp för att lära mig att göra sminkningarna som mina idoler och andra artister som jag såg upp till hade. När jag hade fyllt 16 hade jag blivit så pass duktigt att jag kunde ta emot kunder för första gången. Jag frilansade i några år, tills jag blev anställds som make up-artist och fick gå en diplomerande utbildning.

Var hittade du inspirationen till att starta upp din plattform? 
– Tanken med kontot var att ha en plattform där jag kunde bygga min portfolio och nå ut till både nya kunder och följare. Instagram passade utmärkt – dels för att bilderna passar mediet, men över för att jag kunde nå ut till många på kort tid. Det finns många sminkkonton på Instagram, så konkurrensen är ganska tuff. För att sticka ut ur bruset började jag med ansiktsmålningar – det som har blivit mitt signum.

Har du tre tips till en person som vill följa i dina fotspår? 
– Övning ger färdighet! Man kan alltid bli bättre och förbättra sin talang. Det är viktigt att hålla igång och fortsätta utvecklas, även om det inte fungerar vi första försöket. Vissa av mina sminkningar har tagit mig 3–4 försök innan det blir som jag tänkt mig. Practice makes perfect!

– Våga sticka ut! Det finns tusentals makeupartister i världen, bestämt dig för vad som ska göra dig unik. Ett tips är att hålla sig uppdaterad kring trender, för att sedan sätta sin eget touche på dem.

– Men framför allt: Våga sticka ut, det kommer att gynna dig i slutändan.

– Det absolut bästa tips jag kan ge är också det viktigaste: Det är bara att börja, resten kommer att falla på plats. Man måste börja någonstans, oavsett om man känner sig redo eller inte.

Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor