European Media Partner
Mannen sa att han missat eldningsförbudet – får böta 20 000 SAMHÄLLE

Missat eldningsförbudet – får böta 20 000

Trots information från myndigheter har ett flertal människor missat eldningsförbudet. En man i Norra Skåne får böta 20 000 kronor efter att ha blivit tagen på bar gärning. 

Den torra sommaren kan inte ha gått många förbi. Inte heller eldningsförbudet som Länsstyrelsen beslutat om är lätt att missa. Men det finns de som har missat  eldningsförbudet

Beslutet säger att det råder totalförbud mot att elda och grilla i hela Skåne, det gäller även på egen tomtmark, kolonilott eller egen innegård. Det finns ingen dispens att söka, alla grillar med öppen låga eller bränslen på alla platser är totalförbjudna tills vidare. 

På något sätt gick informationen ett par i Nydala i Skåne förbi. De bjöd in till grillparty på sin innergård och blev tagna på bar gärning efter att polisen hade blivit larmade till platsen, rapporterar Sydsvenskan. Paret riskerar dagsböter. 


En annan man i skånska Åhus fick betala dyrt för sin misslyckade grillkväll. Han hade tänkt grilla en köttbit till middag, men i stället för en välsmakande måltid kom polisen på besök. Mannen hävdade att han inte visste om grillförbudet, på grund av att han legat sjuk.

Dessutom var grillen placerad vid en pool och mannen använde lock till grillen, för att glöd inte skulle spridas, rapporterar Norra Skåne.  

Mannens förklaringar förmildrade inte polisens straff, som valde att åtala mannen för brott mot lagen om skydd mot olyckor. Åklagaren har meddelat mannen om ett påföljdsförslag som ger mannen 30 dagsböter á 650 kronor – alltså 19 500 kronor totalt. 

Om du är osäker på vilka regler som gäller, rådfråga Länsstyrelsen eller Myndigheten för samhällsskydd eller beredskap.

Står grillen oanvänd? Vi tipsar om fem andra användningsområden här! 

eldningsförbud grillning böta polisen skåne mydigheter 20 000

Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor