European Media Partner

Oändliga möjligheter efter studier på Handelshögskolan i Stockholm

Funderar du på att studera vidare på högskola? Vill du vara med och påverka? Handelshögskolan i Stockholm har Sveriges nöjdaste studenter och en examen från Handels öppnar dörrar till spännande karriärer inom olika områden av näringslivet och offentliga sektorn, både i Sverige och internationellt.

Carl Osterman läser Retail Management och ger sin syn på livet som student på Handelshögskolan.

– Jag kände många som hade gått på Handelshögskolan och hade hört väldigt gott om skolan. Jag hade därför en bra förståelse och insikt från start. Många i min gymnasieklass valde att gå samma väg. Jag var ute efter en bra utbildning inom business and economics och tack vare mitt stora logistikintresse började jag rikta in mig mer mot retail management, förklarar Carl.

– Utbildningen är upplagd på bra sätt. Ju längre in i utbildningen vi kommer desto mer nischat blir det. I början läste vi mycket ekonomi och nu nischar vi oss mer inom marknadsföring, marknadsanalys och marknadskommunikation.

– Det mest spännande med utbildningen är kombinationen av det teoretiska och det väldigt goda utbytet med de företag vi samarbetar med. Vi har möjlighet att applicera det teoretiska på företagen. Som student uppskattar vi att företagen kommer till skolan för att föreläsa och att vi får gå på studiebesök. De första två åren i programmen tar man del av föreläsningar som företagen håller och det sista året gör man sitt projektarbete med ett företag. Utifrån ens eget intresse kan man välja vilket företag, är man intresserad av kläder och mode kan man exempelvis välja H&M, berättar Carl.


Hanna Nelson går tredje året på Business and Economics.

– Jag hade ställt in mig på tre tuffa år både pluggmässigt och socialt men har blivit positivt överraskad. Pluggmässigt är det tufft men jag har lärt mig så otroligt mycket, berättar Hanna.

– Kåren är en stor bidragande faktor till att det känns så bra. Där har jag träffat så många studenter från olika program och årskullar. Alla är välkomna att ansöka dit och berätta vad de tror de kan bidra med till de olika projekten kåren anordnar. Här har vi möjlighet att applicera det vi lär oss under utbildningen som projektledning, marknadsföring och budgetering.

– Jag har även försökt ta vara på det fantastiska nätverket Handelshögskolan har inom näringslivet. Just att få prata och ställa frågor direkt till representanter från de olika företagen som kommer och håller föredrag hos oss är ovärderligt! På så vis får vi veta de oändliga möjligheter som finns och även följa deras resor.

– Vi börjar de två första åren i utbildningen med att läsa grundkurserna vilket är bra för då har man hunnit testa olika kurser innan vi behöver välja inriktning i trean. Vad utbildningen gett mig hittills är en bra grund att stå på och ett fantastiskt nätverk. Jag kommer fortsätta ta vara på de möjligheterna vi får här och testa på så många branscher och inriktningar som möjligt, avslutar Hanna.


Alternativt urval

I syfte att hitta högt motiverade studenter har Handelshögskolan i Stockholm introducerat ett nytt sätt att söka till båda kandidatprogrammen, alternativt urval. Denna kvot kommer att utgöra minst fem procent av det totala intaget till kandidatprogrammen. 

Oändliga möjligheter efter studier på Handelshögskolan i Stockholm

Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor