European Media Partner
Obruten kylkedja skapar hållbarhet utan tillsatser MAT & DRYCK

Obruten kylkedja skapar hållbarhet utan tillsatser


Välplanerad logistik och hållbarhet är A och O vid matleveranser. Tyresöbaserade Matkomfort lagar mat från grunden och erbjuder matkassar med middagslösningar.

Vi har en rak och ärlig produktion som vi är stolta över, säger Henrik Isaksson.

Matkomfort är inte en matkasse med recept. Det är heller inte en logistiktjänst. Utan snarare en kasse fylld med råvaror och kocklagade såser som levereras direkt hem och gör matlagningen okomplicerad och nyttig. På så sätt sticker företaget ut bland andra företag som levererar matkassar som till exempel Linas Matkasse och Coop Forum. Tack vare en obruten kylkedja och att allt lagas från grunden varje vecka inför respektive leverans behöver kockarna inte tillsätta några tillsatser eller konserveringsmedel i såser, toppingar eller fonder. Allt sedan 2008 har Matkomfort förberett middagen till tusentals hushåll. I dag kör man ut matkassar till så väl Stockholm som stora delar av Mälardalen.

Initiativtagare och grundare av Matkomfort är Henrik Isaksson. Han är utbildad kock och har lång erfarenhet av att laga mat. Trots det medger han att det kan vara svårt att hitta på middagar när vardagspusslet med barnen tar tid och energi. Idén att få hjälp med maten, framför allt de krångligare och mer tidskrävande momenten, föddes.


Målet var att skapa mat som på restaurang men enkelt och levererat direkt hem. Tanken var att alla borde få äta vällagad mat i veckorna utan att det ska ta hela kvällen att laga maten. Lösningen blev att ta fram såser, fonder och grytbaser, med andra ord det som oftast tar tid att laga, och paketera det tillsammans med färska råvaror. För kunden återstår bara att tillaga och servera.

Samtliga kockar i Matkomfort är dedikerade att ta fram god och vällagad mat från grunden. På Matkomfort är man mycket noga med vilka gårdar och producenter man handlar råvaror av. Man väljer enbart svenskt kött och närproducerat och ekologiskt så långt det är möjligt. Frukt och grönt anpassas efter säsong. Allt lagas i eget kök i Tyresö, Stockholm och smakas av innan det packas in i kylbilen och körs ut direkt till kunden.
– Vi har en rak och ärlig produktion som vi är stolta över, säger Henrik Isaksson.

Matkomfort tar sitt ansvar i kampen mot matsvinn och har därför ingen mat på lager. Varje måndag går de igenom hur mycket som ska levereras och beställer därefter råvarorna. Inget svinn överhuvudtaget. Eftersom matkassarna är portionsanpassade hjälper man även kunderna att inte slänga mat i onödan. Man får bara det som går åt.


Matkomfort erbjuder ett koncept med en till sex valfria portioner från fem olika kassar; Premium – en klassisk kombination med svenska huvudråvaror, Vego Premium – en matkasse med lakto-ovo vegetarisk mat, Stockholmslådan – inget rött kött, istället fisk och fågel plus vegetariskt, Familjefavoriter – enkla rätter för både barn och vuxna samt Vrooom – när det ska gå fort, ca 5 – 10 min i köket. Eftersom man enkelt kan byta mellan kassarna kan varje vecka bli en prova-på-vecka.
– Vår ambition är att alltid leva upp till kundens förväntan, avslutar Henrik Isaksson. 

Dela artikeln

Journalist

Hanna Engström

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor