European Media Partner
"Om jag var en möbel skulle jag vara en välkomnande tempurmadrass" LIVSSTIL

"Om jag var en möbel skulle jag vara en välkomnande tempurmadrass" 


Du är säkert mest van att se Anders Bagge som en del av juryn i TV 4:s Idol. Han har precis varit med och korat den femtonde vinnaren och för Anders var det tioårsjubileum som jurymedlem. Men förutom att han är en välkänd tv-personlighet, producent och låtskrivare är både Anders och hans fru Johanna drivna entreprenörer som jobbar mycket hemma. Båda har ett stort intresse för inredning och design och har lagt mycket tid på ett lika delar mysigt, ombonat och representativt hem.

Vi är allt annat än minimalister, här är det ombonat mysigt som gäller

Tillsammans med sin fru Johanna Lind Bagge har Anders byggt ut den hundra år gamla villan på Färingsö i Stockholm till att omfatta 1 000 kvadratmeter. Marken där huset står var förr länge sedan fruktodlingar och man åkte båt dit från stan för att handla frukt. Huset var ett renoveringsobjekt när de köpte det, men de förälskade sig i det och såg vad det kunde bli. För paret är det viktigt att trivas i huset som ska kännas personligt, ombonat, mysigt och samtidigt ha karaktär. Huset är indelat i tre våningar och varje våning har sin egen prägel. Halva huset består av utrymmen som är en del av företaget och även där syns parets tydliga stil.
– Vi har tänkt igenom planlösningen noga och sedan känt in varje rum och vad som känns rätt. Det är viktigt att inte stressa fram beslut. Vi är allt annat än minimalister, här är det ombonat mysigt som gäller. Man skulle kunna säga att vår stil är lite amerikansk. Det kanske inte är det mest praktiska med till exempel mycket textilier för oss som har hundar, men mysfaktorn går före. Hundarna är ju också som våra barn. Kuddar och plädar i massor ska det vara, säger Anders och skrattar.

Huset har förutom studio, eventlokal, pool och jacuzzi, både egen strand och brygga. I den tillhörande sjöstugan utför Johanna, som har jobbat länge med skönhet och hälsa bland annat ansiktsbehandlingar. Vid sidan av huset ligger en trolsk skog och hästhagar och på tomten har de byggt en stor, vacker pergola där de gärna sitter på kvällarna. Just nu håller de även på att utrusta sitt hus med solcellspaneler från Ekokraft, för att kunna generera sin egen el.
– Vi båda älskar djur och natur och samtidigt är viktigt för oss att få vara privata. Färingsö är underbart på så sätt, för här är det stora tomter, som rymmer stora hus. Samtidigt som man kan röra sig fritt. Hundarna släpper vi rakt ut till en stor hundgård, säger Anders nöjt. Här har vi också fantastiska grannar och vi alla hjälper varandra med både det ena och det andra. Vi behöver ingen sommarstuga för här finns allt vi behöver.

Både Anders och Johanna har en stor passion för inredning och design. Vilket tydligt återspeglas i valet av både möbler, material och detaljer. Deras bästa tips är att blanda gammalt och nytt, våga möblera om och våga använda färg.
– Vi går efter filosofin att ditt hem är ditt tempel och det är där du ska ladda dina batterier. Så det är viktigt att trivas. En stor del av våra möbler kommer från Artwood, eftersom de har den där varma och ombonade känslan. Till exempel har vi ett långt härligt matbord med bekväma matstolar i sammet som gör att middagarna blir långa. Sofforna är generösa och sköna att krypa upp i och lägga sig och vila en stund. När det kommer till belysning väljer vi gärna svenska By Rydéns, anno 1958. Inredningen består också av mycket detaljer som vackra skulpturer, lyktor, bord och vitrinskåp. De viktigaste inredningsdetaljerna är mina tre flyglar. Min hustru älskar när jag sätter mig vid flygeln mitt i rummet och spelar samtidigt som hon fixar och pysslar. I sovrummet väljer vi Lexington. Det bästa som finns är somna i silkeslena lakan med fluffiga täcken och många kuddar. Om jag var en möbel, skulle jag vara en tempurmadrass, som man kan sjunka ned i. Vilket man självklart föredrar framför en hård och knölig planka som hustrun brukar skoja, säger Anders.

Dela artikeln

Journalist

Jenny Kesselfors

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor