European Media Partner
Paul Tilly trivs i solen 
på Marbella! LIVSSTIL

Paul Tilly trivs i solen 
på Marbella!

Många är svenskarna som för att kunna ladda batterierna skaffar sig ett boende på sydligare breddgrader. Här berättar Paul Tilly  om varför hantrivs i solen 
på Marbella!

”Jag bor på en plats som för många är ett resmål.”

Vi känner honom som Ica-Ulf, men också som Paul Tilly. Sedan december 2017 har Paul tillsammans med flickvännen Isabella ägt en lägenhet i Marbella, på Spaniens sydkust. Fördelarna med just Marbella är många enligt Paul; Det är bara tre och en halv timmes flygresa från Köpenhamn, man bor vid Medelhavet och har nära till Portugal, Afrika och Sierra Nevada. Med bra golfbanor i hela regionen är det även ett drömläge för den golfintresserade såsom Paul.
– Jag känner inte att jag behöver åka på semester som tidigare eftersom jag bor på en plats som för många är ett resmål, förklarar han.

Från början hyrde Paul Tilly och flickvännen ett boende men bor just nu hos en kompis i väntan på att drömlägenheten ska bli klar.
– Det rör sig om ett renoveringsobjekt där vi rensat ur allt invändigt så bara skalet finns kvar, säger han.

Nu söker de inspiration till vitvaror, möbler och interiör. Paul Tilly menar att det allra viktigaste är att man ska kunna slappna av i sitt hem. Det får varken vara för sterilt eller för modernt utan måste finnas en mix av mjuka och hårda former, linjer och material.

Det har varit svårare att få tag på bra design i Marbella än i Sverige berättar Paul Tilly. Här känns nya möbler inte så
moderna med svenska mått mätt menar han och ibland har han stött på riktiga skräckexempel där han vänt i dörren.
– I bland känns det som att resa 20-30 år tillbaka i tiden, skrattar han, men tillägger snabbt att det också finns riktigt bra partier av möbler att få tag på och att man måste vara på
hugget för att inte missa godbitarna, säger Paul Tilly

Vad gäller bostadsköp i Spanien är det viktigaste att hitta
rätt mäklare. Det är alltid bäst att gå på rekommendation menar Paul. Byggherren som de har anlitat kommunicerar bra både på spanska och engelska, vilket är viktigt då Paul Tillys spanska fortfarande är under utveckling.

LÄS MER: Lulu Carter tipsar: Skapa dina egna trender! 

Ett bostadsköp i Spanien är väldigt annorlunda mot i Sverige och innebär förutom mäklarkontakten också kontakt med advokater och notarier.
– Det tillkommer också skatter och andra avgifter, förklarar Paul Tilly.

I Spanien är mäklaren som hittar objektet till kunden
och som sedan sköter kontakten med den säljande mäklaren. Både säljare och köpare anlitar advokater, som hjälper till i köpprocessen, hjälper kunden att skaffa motsvarigheten till ett spanskt personnummer och sköter kontakten med banken.


Fastighetsmarknaden på solkusten är på uppgång och det köps och säljs mycket just nu. Paul förklarar att det finns de som köper lägenheter, renoverar dem och sedan säljer, eller hyr ut, fullt möblerat. Han avslöjar att han faktiskt själv håller på att starta upp ett spanskt bolag inom branschen och att han mer än gärna också hjälper till att förmedla mäklarkontakt till den som önskar köpa något.
– Det känns som att de flesta skandinaverna kommer hit för vädret, men också just för att prova på nya projekt och affärsidéer och för att starta upp ett nytt liv, säger Paul Tilly. 

Dela artikeln

Journalist

Åsa Bjärenäs

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor