European Media Partner
Roy Fares lagar gärna bekväm mat MAT & DRYCK

Roy Fares lagar gärna bekväm mat

Roy Fares, mästerbagaren som lanserat flera populära kok- och bakböcker har mycket på agendan i höst och vinter. TV-karriären fortsätter och ett helt nytt projekt ser dagens ljus.  Roy Fares tipsar om matinspiration!

– Köttfärssås och spaghetti är aldrig fel, rotfrukter i ugnen, som rödbetor, pumpa och sötpotatis, med god olja timjan, är enkelt och supergott!

I höst är det väldigt mycket som händer i Roy Fares liv. Vi får se mycket av honom i Roy Fares i Amerika, Dessertmästarna och dessutom blir det ett julprogram. Men mest spännande tycker han själv att det blir att följa utvecklingen av det nya konceptet under namnet Mr Cake:
– Tillsammans med Mattias från Tössebageriet har jag startat ett eget konditori där folk kan komma och äta våra kakor. Det är ju något helt annat än att bara dela med sig av recept. Vi öppnade den 8 september och har öppet sju dagar i veckan på Rådmansgatan 12 i gamla arkitekthögskolan, numera A-house, en mötesplats för kreativa människor inom bland annat mode, musik och tech. Det är roligt att vi fått öppna upp där och göra det till en härligare plats. Konceptet är amerikanska bakverk möter svensk fika med en twist - höga kakor, donuts, kanelbullar och pajer. Folk ska tycka det är kul, härligt, gott, nyttigt och välkomnande att fika hos oss. Det blir spännande att se vilken respons man får, även om det är nervöst att öppna eget café, men livet handlar ju om utmaningar!


Efter att under flera år vunnit folks förtroende genom böcker och TV-program blir drömmen om att starta eget café alltså verklighet. Men vad driver egentligen mästerbagaren att hela tiden förnya sig och sätta nya bakverk på konditorkartan?
– Det roligaste är att hjälpa folk därhemma och göra det enkelt för dem så de lyckas med recepten, det är målsättningen. Ibland tror jag att man gör det svårt för sig och krånglar till det. Vill man ha superavancerade bakverk kan man gå till ett konditori tycker jag.

LÄS MER: Björn Frantzén – med tre stjärnor på kockhimlen

Hösten och början av vintern är en härlig tid, med säsongsvaror som äpplen, körsbär, päron, nötter, choklad och mustigare recept. En favoritråvara i Roys kök är äpplen, eftersom de har både sötma och syra och kan användas i matlagning, bakning, kräm och till äppelpaj med pekannötter och saltkola. På tal om recept så är enkelt, gott och härligt ledorden i det privata köket när det vankas mat hemma hos konditorn.
– Jag gillar att gå ut och äta men lagar enklare mat hemma, jag är lite bekväm av mig. Hemma blir det till exempel gärna sallad med grönkål, äpple, tranbär, mjuk chévre, rostade valnötter – en perfekt mix av sötma, syra och sälta. Viltköttbullar med svampstuvning och potatismos med ett gott glas rött passar utmärkt på vintern. Köttfärssås och spaghetti är aldrig fel, rotfrukter i ugnen, som rödbetor, pumpa och sötpotatis, med god olja timjan, är enkelt och supergott.

Vad gäller trender så ser Roy att folk har blivit mer medvetna om närproducerat. Man går gärna på bondens marknad och såväl hemmakockar som restauranger jobbar mer efter säsong.
–Alla råvaror kan inte finnas året runt, vi bor ju i ett land med säsonger, så vi borde få längta lite efter råvaror, då skulle man säkert också uppskatta råvaran lite mer, avslutar han.

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor