European Media Partner
Tyre service at Bjørkdalsgruven, Sweden using Easy Gripper 3100-4T Annons

Så byter du stora däck och hjul på rätt sätt

Med en Easy Gripper monterad på en gaffeltruck, teleskoplastare, frontlastare eller lastbilskran kan service av OTR-däck utföras i alla miljöer och förbättra både effektivitet och säkerhet.  

Montering, demontering, förflyttning, lutning och stapling av OTRdäck upp till 3,7 meter i diameter / 8 ton - beroende på konfigurationen vid gruvanläggningar (öppen och/eller underjordisk) - har blivit mycket enklare och säkrare med Easy Grippers produktsortiment från Just Easy Tools.

– Nu sker så mycket tungt manuellt och stressigt arbete med alltifrån lastbilsdäck till de stora gruvdäcken i hela världen, även i Skandinavien och Västeuropa. Det är arbete där lämpliga verktyg skulle kunna hjälpa många människor och minska antalet olyckor, säger Lars Jørgensen, CEO på Just Easy Tools.


Tyre service at AF Gruppen, Norway using Easy Gripper 2400-2T Compact


Stora däck och hjul används i hela världen och ju större storlek de har, desto svårare och mer riskfyllt är de att hantera. Detta gjorde att man tog fram Easy Gripper i större versioner, tillräckligt stora för lastare och dumpare som används i byggindustrin och i gruvindustrin. 

Inom gruvindustrin används maskiner med stora däck och hjul, vilka kan vara svåra och farliga att hantera om man inte har de rätta verktygen. Just Easy Tools utvecklar och tillhandahåller lösningar för däck och hjulbyte. Hos Just Easy Tools finns olika versioner och storlekar av däckhanterare framtagna i syftet att göra det enkelt, effektivt och säkert för dig att använda. Easy Gripper gör bytet av stora däck enkelt och säkert för montören. Till skillnad från de flesta däckhanterare som har två grepp har denna tre, vilket förenklar bytet av däck i underjordiska gruvor där utrustningen är kompakt och utrymmet runt däcken är smalt. 

Med ett unikt 3-punkts grepp greppar och håller Easy Gripper stora däck, även under smala stänkskydd. Den hanterar däcken efter behov - luta från att ligga till upprätt, flytta upp och ner och rotera för exakt placering. Ett kamerasystem ger däckmonteraren optimal vy för bultinriktning, såväl som det ger sikt och säkerhet under manövreringen av däcket.


För att förbättra effektiviteten såväl som arbetshälsan, den ergonomiska arbetsmiljön och säkerheten för däckmonterarna har speciella och unika hanteringsverktyg utvecklats för Easy Gripper-produktsortimentet. Speciella ringhanteringsverktyg som är installerade på grepparrören gör det möjligt att hantera både sidoringar och pärlsäteband i stället för att behöva göra det manuellt eller på ett annat osäkert sätt. 

– Vår däckhanterare, The Easy Gripper, är förmodligen den bästa möjliga tekniken, men vi utvecklar ständigt nya versioner och anpassar våra verktyg för att möta behoven hos företag som tar sina anställdas säkerhet och arbetsmiljö på allvar.


Nya storlekar och versioner av Easy Gripper fortsätter att tas fram, med samma koncept om ett enklare och säkrare arbete; senast introduceras den nya Easy Gripper 3700-8T som hanterar däck upp till 3,7 meter i diameter.


Läs mer om Easy Grippers produktsortiment på justeasytools.com.


Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor