European Media Partner

Så många vill bryta blockpolitiken

Fyra av tio väljare vill se en blocköverskridande regering efter valet 2018, rapporterar SVT Nyheter. De har tagit del av SOM-institutets undersökning som genomfördes under sista halvåret 2017.
– Det är ett rekord och det är ju överraskande. Samtidigt har ju olika regeringskonstellationer diskuterats under lång tid, säger statsvetarprofessorn Henrik Ekengren Oscarsson till SVT. 

Frågan som ställdes var: ”Vilket eller vilka partier skulle du helst vilja ha med i regeringen efter valet i år?”. De tillfrågade, 20 400 människor fick sedan skriva ner vilka partier de ville ha med i en regering. 

Det är oklart hur en regering skulle se ut i fall det var val idag. Inget parti eller partikonstellation hade fått egen majoritet i riksdagen, enligt val.digital som baserar sin statistik på sju av varandra oberoende mätningar. 


Så stort är ditt parti: 

S: 26,3% 

M: 22,2% 

SD: 18,3% 

C: 8,8%

V: 7,9% 

L: 4,4% 

MP: 4,2% 

KD: 3,6% 

FI: 2,4% 


Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor