European Media Partner

Så mycket mer Charlotte Perrelli 


En självbiografi, medverkan i Så mycket bättre och mamma igen vid 44. Charlotte Perrelli kan se tillbaka på ett händelserikt år och öppnar det nya med en egen konsertturné.

”Flickan från Småland”, Charlotte Perrellis självbiografi ligger på hyllor och på nattduksbord eller lyssnas på runt om i Sverige. Intresset är stort och det är första gången som artisten, kvinnan och mamman Charlotte öppnar upp kring med- och motgångar i livet, både som artist och människa.

Charlotte har själv läst in boken och på grund av, eller kanske tack vare, graviditeten blev det bara en tagning. Resultatet blev äkta, ibland hör man gråten i halsen. En biografi är ofta utlämnande och Charlotte har varit noga med hur hon har porträtterat andra. Hon har valt att inte vara elak, att inte hänga ut människor.
– Jag ville berätta sanningen men upprätthålla en respekt för andra.


Inspelningen av det populära tv-programmet Så mycket bättre i somras blev en djupdykning i artisten Charlottes liv. Många menade att det var en revansch för henne. Och Charlotte instämmer.
– Jag fick visa så mycket mer, ge en djupare bild av mig själv.


Charlotte berättar att
som artist lär man sig att bemöta negativ kritik. Men att bli hyllad i en hel dag, å andra sidan, är inte lika lätt.
–Under Så mycket bättre koncentrerade man sig på att repetera andras låter och se till att det skulle bli så bra som möjligt. Att medverka i programmet var alltigenom en positiv upplevelse.


Det enda Charlotte kan sakna är att hon missade återträffen men hon var nyförlöst och ett nytt äventyr hade precis börjat.

Charlotte och maken Anders barn kom i oktober, deras andra gemensamma och Charlottes fjärde. Mycket efterlängtad men med en dramatisk graviditet mot slutet. Charlotte, som är van att hålla igång med jobb och aktiviteter, blev tvungen att dra ner på tempot. Man upptäckte en graviditetskomplikation, Vasa Previa, där navelsträngen låg så att blodkärlen riskerade att tryckas ihop när barnet växer. Och då är det bråttom. Det innebar att Charlotte inte fick befinna sig längre bort än en halvtimme från ett sjukhus. Resor blev otänkbara.


Trots en inplanerad turné blev det ändå tydligt vad som var viktigast. Turnén flyttades fram och fokus låg på att ta det lugnt inför förlossningen. Charlotte och Anders hade länge önskat ett biologiskt syskon till Adrian, som nu är fem år, men Charlotte har haft svårt att behålla ett barn. Nu kändes det lite som sista chansen. Ett kejsarsnitt planerades in fyra veckor innan beräknad födsel. I dag är Alvin allas älskling och de stora barnen turas om, nästan kivas, om vem som ska hålla honom.

När de äldre barnen var små var Charlotte ofta mitt uppe i olika produktioner som Melodifestivalen eller Skönheten & Odjuret. Men det var inte för att visa sig duktig som hon jobbade mycket.
– Nej, jag var bunden till kontrakt. Och har man åtagit sig något så slutför man, säger Charlotte med eftertryck.

Men tillägger att nu med Alvin passar hon på att njuta.
– För första gången är jag mammaledig. Och nu när jag är äldre är jag också lite coolare.


Charlotte medger dock att hon är lite tröttare den här gången och hon har flera barn med olika behov att tänka på. Angelo är 15 år och på gång att ta körkort. Alessio, 13 år, har läxor som han behöver hjälp med och Adrian, femåringen, får inte bli bortglömd nu när den lille har kommit. Det gäller att hinna fördela tiden mellan alla.
– Men det är också livet, det finns en charm med det, ler Charlotte.


Charlotte framhåller att Sverige har ett fantastiskt system där kvinnor har möjlighet att vara hemma med barn. Men förklarar samtidigt att hon har valt ett jobb där det inte fungerar att vara mammaledig länge.
– Mitt jobb kräver att jag är där. Samtidigt har det gjort att jag kan visa mina pojkar att jag är oberoende och stark som kvinna.


Charlotte förklarar att hon har varit mycket ensam med barnen och de har alltid varit med henne. Men just att hon står på egna ben kan göra henne till en bra förebild för sönerna.

I vinter väntar avkopplande dagar i det gemensamma nybyggda huset i Åre. Hela familjen åker upp för jul och nyår. Barnen och Anders åker skidor och kommer ägna dagarna i backen. Charlotte gillar förvisso att åka skidor men i år kommer hon bara vara hemma och baka och laga mat – och njuta och mysa med lilla Alvin. Allt har sin tid. Efter trettonhelgen börjar repetitionerna för den första egna turnén.

En turné som egentligen är mer som en konsert, ett möte med Charlotte – Flickan från Småland. Hon kommer använda sig av biografin men utan att det blir tungt. Det blir återblickar i konsertform där Charlotte bjuder in publiken och visar vem hon verkligen är. Bilder på storbildskärm tar med publiken på en resa med låtar från radio och Så mycket bättre.
– Jag har något att berätta och det vill jag göra. Stå och vicka på rumpan i kort kjol, den biten har jag gjort. Nu vill jag visa något mer, betonar Charlotte.

Fakta

Charlotte Perrelli

Familj: Är gift med Anders Jensen. Tillsammans har de sonen Adrian och nyfödda Alvin. Charlotte har sedan tidigare sönerna Angelo och Alessio.

Gör: Artist, författare, entreprenör

Urval av vad hon gjort: Bland annat släppt nio soloalbum, lika många dansbandsalbum, programledning och under hösten släpptes hennes självbiografi ”Flickan från Småland”.

Aktuell med: Charlottes konserthusturné har premiär på Rival, Stockholm den 30:e januari och i Uppsala, UKK den 27:e februari.

Dela artikeln

Journalist

Hanna Engström

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor