European Media Partner
De sex hetaste länderna att flytta till 2018! RESOR OCH ERFARENHETER

De sex hetaste länderna att flytta till 2018!

Vi har listat de sex hetaste länderna att flytta till 2018! 
Efter en lång och kall vinter går många i tankarna på att fly vardagstristessen och investera i ett hus utomlands. Vi har listat några av mest populära alternativen och dess fördelar – så att du kan göra rätt köp.Frankrike

God mat, gott vin och vackra miljöer. Frankrike är det goda livets land, dit du kan fly för att vila upp dig och ladda upp sinnena. Frankrike förväntas bli en av de mest populära destinationerna för svenska pensionärer, mycket tack vare sina skattemässiga fördelar. Men du behöver förstås inte vara pensionär för att uppskatta ett boende i Frankrike. Livskvalitén i kombination med det behagliga klimatet är en svårslaget. Eftersom kultur är så viktig för fransmännen, kan du njuta av vacker konst i alla dess former. Frankrike är landet för den som älskar det vackra i livet.

En sak som kan vara bra att tänka på, är att lägenheter och hus kostar lite mer än i andra europeiska länder, men det är också lätt att hitta något som motsvarar dina förväntningar. Oavsett om du väljer en storstad som Paris eller solparadiset på Rivieran kommer du garanterat att mötas av hög kvalitet när det gäller livets goda.

Korsika har blivit en storfavorit hos många på senare år. Fransk-italiensk medelhavsperfektion i matväg och vyer kantade av mysiga vägar och kritvita drömstränder är vad du kan vänta dig på Korsika. Klippstaden Bonifacio är en av öns mest omtalade sevärdheter. 


Kroatien 

Att köpa bostad och att bo i Kroatien har förenklats drastiskt de senaste åren. Här får du precis det många saknar i Sverige – ett behagligt klimat och överkomliga priser både vad gäller boende och nöjen. Både norra och östra delen har ett kontinentalt klimat med varma somrar och kalla vintrar. Dessutom är flygtiden kort, vilket gör det enklare att få till spontansemestern.

Kroatien är perfekt för dig som tycker om äventyr – här kan du åka på utflykter och ständigt bjudas på nya naturupplevelser. Att ta sig runt mellan landets olika delar är nämligen väldigt enkelt. Vill du åka på dagsturer till närliggande länder är de oftast bara en bilresa bort och kan nås på några timmar.

Både kulturen och maten har ett gediget arv och är rikt på historia. Landet har mängder av mat- och vinfestivaler. Dessutom erbjuder filmscenen många intressanta alternativ för den kulturintresserade. Många väljer att semestra vid kusten, men glöm inte bort att Kroatiens inland också bjuder på fantastisk arkitektur, natur och god mat. 

Grekland 

I Grekland är prisnivån bra både vad gäller boende och nöjen – Grekland är faktiskt ett av de länder där du kan hitta absolut bäst “fynd” på bostadsmarknaden just nu. Vill du ha ett pittoreskt stenhus med genuin grekisk charm, eller ett modernt boende med all lyx du kan tänka dig? Här finns allt. Faktum är, att för samma pris som du behöver betala för en etta i Stockholm får du ett stort hus, med swimmingpool på någon av Greklands gröna, välkomnande öar.

Inte nog med det, att leva i Grekland är också billigare. Prisnivån är generellt hälften jämfört med Sverige. Oavsett vart man åker finns det antika lämningar och historiska platser att utforska. Letar du efter en idyll finns det flera öar att välja mellan, Rhodos och Kreta har det många drömmer om– kristallklart vatten, strålande sol samt mysiga restauranger och barer. I Aten finns storstadens rytm och rika restaurangkultur, tillsammans med många antika lämningar och ruiner.

Grekland passar utmärkt för familjer och tack vare sin turism får du ofta precis det du vill ha när du ska på semester – en riktig klassiker. 


Italien 

Efter storfilmen Call Me By Your Name där Elio och Oliver cyklar runt i norra Italien har många fått upp ögonen lite extra för landets magiskt vackra miljöer. Matupplevelser och natur i en klass för sig finner du oavsett vilken del av Italien du väljer. Ett boende i Italien innebär i praktiken lägre kostnader på det mesta, något som fått många svenskar såväl som andra EU-medborgare att investera i ett boende i Italien.

Det finns så många vackra ställen i landet att det kan vara svårt att veta vilken plats du ska välja. För historieälskaren är Rom ett perfekt val, där är du garanterad ett miniäventyr varje dag tack vare stadens rika historia och vackra arkitektur. Hittar du rätt i restaurangdjungeln och undviker turisthaken kan du dessutom förvänta dig en matupplevelse som slår det mesta.

Är det ljumma vindar på en moped längst med havet som lockar är det Sicilien ett utmärkt alternativ. Här flödar livets goda och du kan svalka dig på några av världens vackraste stränder. Två av öns mest berömda stränder heter Poltu di Li Cogghji och Spaggia del Principe – och här flödar lyxen! Om det flärdfulla livet lockar är detta stället för dig. 

Thailand 

Thailand är ett paradis för barnfamiljen, både för semester och längre vistelser. Här finns förutom sol och bad också svenska skolan som möjliggör för dina barn att gå i svenskspråkig skola. Perfekt för dig som är sugen på längre vistelse utomlands. Priserna varierar en del beroende på var i landet du vill bo, men på det stora hela är det oerhört prisvärt att bo och leva i Thailand.

Speciellt för Thailand är förstås landets alla paradisöar med milsvida stränder och kristallblåa vatten. Det är enkelt att förstå varför så många svenskar köper hus i Thailand varje år – här får du hela paketet. Familjeparadiset Koh lanta, som består av två större öar på Thailands sydkust, Lanta Yai och Lanta Noi, är ofta det givna valet för familjer med barn. Tack vare sitt lugna tempo och spektakulära natur får du en ultimat Thailandsupplevelse. Med Koh lanta som utgångspunkt är det dessutom enkelt att ta båten ut till ett flertal andra magiska öar med tropiska regnskogar, turkost vatten och storslagna korallrev.

Du behöver inte ha barn för att njuta av Thailand. I landet finns också en ung och levande musik- och klubbkultur – och mycket att uppleva för nyfikna globetrotters. 

Malta 

Med sitt milda klimat och prisvärda boenden har denna vackra medelhavspärla blivit ett hett alternativ för husspekulanter. Många tycker om Malta eftersom landet har det perfekta klimatet där höst och vinter aldrig blir kalla. Dessutom har Malta ett stort utbud av lediga lägenheter, något vi svenskar inte alltid är bortskämda med.

Förutom sitt pulserande nattliv har ön en gedigen och spännande historia. På Malta finns Unescos världsarv, där huvudstaden Valetta är en av dem – det är med andra ord en perfekt plats att utforska för den kulturintresserade. Jämfört med Sverige har Malta låga levnadskostnader både vad gäller hyror och nöjen. Dessutom kan du ta dig runt på ön utan att använda bil eller kollektivtrafik. Gillar du att ta dig fram till fots är Malta som klippt och skuret. I de ljumma vindarna kan du promenera mellan Valleta, Sliema och St Julien utan problem.

Sist men inte minst går det knappt att nämna Malta utan att prata om den låga skatten. Här skattar man 15% av inkomsten som kommer in i landet, och just detta är en av många anledningar till att Malta är så populärt.

Dela artikeln

Journalist

Fanny Lindell

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor