European Media Partner
Bostadsområdet Södra Ekkällan fortsätter växa Annons

Södra Ekkällan: populärt bostadsområde som fortsätter växa

Södra Ekkällan är ett omtyckt och inbjudande bostadsområde. En framgångssaga som har fått växa fram i lagom takt på promenad- och cykelavstånd från centrala Linköping. 


Södra Ekkällan är en relativt ny stadsdel i södra delen av Linköping. Området har nära till både stad och natur, i synnerhet naturreservatet Tinnerö eklandskap.


Från garnison till bostad

Bonava köpte marken i Södra Ekkällan 2006 och då var det ett garnisonsområde. Idag är det utvecklat till en attraktiv och levande miljö med bostäder, service och rekreation. Här finns en blandning av olika upplåtelseformer som hyresrätt, äganderätt och bostadsrätt. 
– Det är ett område under uppbyggnad som växer fram i lagom takt, säger Sofie Bornmar, projektchef på Bonava. 

 

Tillväxt i lagom takt

Södra Ekkällan är en riktig framgångssaga och förklaringen är troligtvis att det är ett omtyckt område som har vuxit fram i lagom takt. Det har närhet till naturen, är familjärt och ligger inte långt ifrån centrum. Södra Ekkällan har lummiga grönområden för löprundan och i närliggande Tinnerbäcken och Tinnerö eklandskap finns vackra promenadstråk. Just kombinationen naturskönt läge men bara två kilometer söder om centrum är attraktivt för många. Dessutom finns förskolor och skolor på bra avstånd. 


Service och rekreation 

Förutom att området är vackert och naturnära finns all service runt knuten. Träningsmöjligheter finns det gott om, såväl löprundor och parkourpark för barnen som styrketräning utomhus och gym på Friskis & Svettis och Nordic Wellness. Det finns också fina mötesplatser i naturen, perfekta för picknick eller grillning. Vill man ta sig in till Linköping finns det flera busshållplatser i området men att cykla går snabbt och en promenad tar bara cirka 20 minuter.  


Attraktiva gemensamma ytor

Det senaste tillskottet i Södra Ekkällan är ett punkthus, Tinnerbäcks Vy, som innehåller bostadsrätter om två till fyra rum. Huset, som är under uppbyggnad, bjuder in till gemenskap med en relaxavdelning med terrass och bastu högst upp i huset som alla boende kan nyttja. Dessutom finns ett övernattningsrum till föreningens förfogande. Storslagen utsikt och möjlighet till avkoppling tillsammans med vänner och grannar gör Tinnerbäcks Vy extra intressant.  Stor efterfrågan

– De som söker sig till Tinnerbäcks Vy är såväl äldre som har lämnat villan som studenter, familjer, unga par och folk med anknytning till sjukhuset. Det är stor efterfrågan och samtliga fyror är sålda och av treorna återstår bara ett fåtal. Tvåorna går oftast sist då de i regel köps av personer som har lite kortare framförhållning,  säger Carl Almesåker Nennefors som jobbar som säljare på Bonava.

Närhet till skolor

Södra Ekkällan har närhet till ett flertal skolor för barn i olika åldrar. För de mindre barnen finns förskola precis runt hörnet från Tinnerbäcks Vy och rakt över gatan från punkthuset ligger Ekkälleskolan, med klasser från förskoleklass till årskurs sex. Något längre bort ligger Atlasskolan som även den har klasser upp till sexan. Kunskapsskolan på Rotegatan har årskurserna fyra till nio. Därefter erbjuder Linköping flera gymnasieskolor.


Huset Svanenmärkt

Tinnerbäcks Vy byggs hållbart med Svanenmärkning. Det innebär att bostaden är energieffektiv med välisolerat klimatskal (tak, väggar, grund och fönster) och har ett behagligt och hälsosamt inomhusklimat. Uppvärmningskostnaderna blir lägre och klimatpåverkan minskar. Energieffektiva vitvaror, sunda materialval, värmeåtervinning och resurssnåla blandare ingår i lägenheterna. 


Nästa projekt 

Just nu pågår försäljningen av Tinnerbäcks Vy och inflyttning kommer att ske under våren 2020. Redan innan sommaren 2019 påbörjas försäljning av nästa projekt inom området, Tinnerbäcks Brunn. Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor