European Media Partner

Sorgen: Lill-Babs är död

Den folkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson har avlidit 80 år gammal. Döttrarna, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen berättade det i dag, genom Instagram.
”Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen”, skriver döttrarna.

Lill-Babs lades in på sjukhus den 5 mars för hjärtsvikt. Väl inlagd upptäckte läkarna att Barbo hade drabbats av akut cancer. Knappt en månad efter att Lill-Babs lades in på sjukhus somnade hon alltså in, med sina döttrar vid sin sida.

Lill-Babs kommer bli ihågkommen som en av Sveriges största artister genom tiderna, med en karriär som spänner över 50 år. Den första skivan, med två låtar släpptes 1954, totalt släppte hon nästan 20 skivalbum.

Vid sidan om musiken gjorde sig Lill-Babs känd på en annan scen, som både som teater- och filmskådespelare, både i Disneyfilmer, Rederiet och senast som den uppskattade birollen Gugge i SVT-serien bonusfamiljen.

Barbro "Lill-Babs" Svensson blev 80 år gammal.


Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor