European Media Partner

Svensk ridsport är stark


Förra året kom våra ryttare hem med inte mindre än elva mästerskapsmedaljer i sex av de åtta grenar som finns hos FEI, det internationella ridsportförbundet. Medaljörerna är en mix av rutinerade och yngre kommande förmågor, vilket visar att svensk ridsport har en bred topp.

Extra roligt var att vi förra året fick vår första individuella medalj i voltige, en gren som kombinerar gymnastik och ridsport, samt ett VM-brons till talangen Johanna Lindberg.

EM-guldmedaljören Peder Fredricson fick Jerringpriset för andra året i rad. Som vanligt följde en ganska tråkig debatt på Idrottsgalan, men att Peder kunde ta hem den vackra kristallskålen till Skåne en gång till visar att det både bland ridsportare och en hästintresserad allmänhet finns ett stort engagemang för hästar och ridsport.

Ett engagemang som visade sig inte minst under EM-veckan i Göteborg i augusti förra året. De som inte var bland de 400 000 åskådare på plats, satt framför TV-apparaterna för att följa upplösningen i de spännande klasserna. Närmare en miljon människor följde upplösningen i nationshoppningen där Sverige tog ett silver.

Vi hoppas och vill att det här engagemanget ska smitta av sig på alla våra kommunpolitiker så de som arbetar i vardagen i stall och på ridskolor ska få sina önskemål om ändamålsenliga anläggningar uppfyllda. En annan viktig fråga för att våra ridskolor ska kunna ta emot både nya intresserade och gamla elever är att det på ett enkelt sätt går att ta sig till ridskolan. Ofta ligger ridskolor och ridanläggningar en bit ifrån samhällen och tätorter. Buss fram till ridskolan och upplysta, säkra cykelvägar är ett måste i varje kommun!

Våra toppryttare är välkända namn, men ridsporten är inte bara stark, den är också stor. Runt om i landet finns 500 000 utövare varav drygt 150 000 ryttare, tränare, ridlärare, ledare och hästskötare håller ridsport-Sverige igång inom Svenska Ridsportförbundet.

Nu ser vi fram emot sommarens hästfest i Falsterbo!

Ulf Brömster, ordförande

Svenska Ridsportförbundet

Dela artikeln

Journalist

Ulf Brömster

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor