European Media Partner

Sveriges Riviera förenar kollegor med havsbris och golf

Utanför Halmstad ligger en av landets vackraste golfanläggningar. Fyrstjärniga Ringenäs Golfklubb ser hur sporten förenar familjer som kollegor, och den varma stämningen märks av i servicen, omgivningen och Kattegatts havsbris.

Hos Ringenäs Golfklubb, Hotell & Konferens utanför Halmstad får man ny energi från den friska havsluften och omgivningen. Här ligger fokus på den familjära och varma stämningen och väl på plats förstår man varför den kallas för Sveriges Riviera. Stranden utanför Ringenäs sträcker sig sju kilometer lång precis nedanför, och leder till Tylösand.
– På sommaren lånar våra gäster cyklar för att komma till strandfesterna eller upptäcka omgivningarna. Även våren, hösten och vintern bjuder på fantastiska strandpromenader och vi har öppet året runt, säger Maria Skoglund som är VD och klubbchef för Ringenäs Golf.

Ringenäs har ett rykte av att vara Sveriges vackraste golfbana och här spelas sporten året om. Den är designad Magnus Sunesson och anpassad för såväl låg- som höghandicaparen. Med havsutsikt från 24 av 27 hål finns all anledning att stanna ett par extra timmar ute på banan.
– Banan passar utmärkt för så väl familjen, som när du vill spela med vänner eller kollegor, säger Maria Skoglund.


En väldesignad bana och otroliga omgivningar är bara en liten del av det som får gästerna att komma tillbaka till Ringenäs. Här är det personliga bemötandet allt, någonting som inger ett lugn hos gästerna och som skapar en avslappnande atmosfär.
– Vi är fyrstjärniga, håller hög standard och vill samtidigt skapa en familjär och personlig stämning hos oss. Bemötandet är såklart otroligt viktigt, men det kanske blir enklare för oss att se våra gäster eftersom det inte är så stort heller, berättar Maria Skoglund.

Ringenäs har 24 stycken moderna personliga rum i sin hotelldel, alla med egen balkong och magisk utsikt över havet och golfbanan. Rummen är fullt utrustade med alla bekvämligheter man kan tänkas behöva. För gästerna väntar en fantastisk frukostbuffé innan det är dags för dagens aktiviteter.
– Vi vill att både klubben och konferensanläggningen ska kännas som ett andra hem. Alla ska känna sig välkomna och vilja komma tillbaka med sina vänner. Golf och konferens är en fantastisk kombination. 

LÄS MER: Sverige satsar på OS! 

Att åka bort från distraktioner tillsammans med jobbet kan vara värdefullt på flera sätt. Dels för att lägga extra fokus på ett specifikt projekt, men även för att umgås och bygga sammanhållning bortom kontorets distraktioner.
– Här kan man koppla bort allt annat. Vi lagar fantastisk mat med närodlade råvaror och man kan välja om man vill gå på en promenad längs havet eller umgås genom att tillsammans slå några slag på banan eller på drivingrangen, vi skräddarsyr din vistelse tillsammans, berättar Maria Skoglund.

– Vi skräddarsyr paket med matlagningskurser, vinprovning, paddling, yoga och sjukamper, beroende av vad ni som grupp söker. Sammanhållning är otroligt viktigt för att arbetet ska fungera och då kan det vara väldigt nyttigt att få kvalitetstid med skratt och aktiviteter.

Att just blanda Golf och konferens är någonting som tycks bli allt mer populärt. Kombinationen erbjuds även nere i Småland på Wiredaholm Golf & Konferens, och i Enköping utanför Uppsala på Orresta Golf & Konferens. 

För Ringenäs konferensgäster ingår all utrustning, fika, middag och hela omgivningen. Grupperna brukar vara omkring 10 till 25 personer, men kan ta emot sällskap upp till 50 konfererande gäster
– För de konferensgrupper som kommer hit under våren och hösten eller vintern blir det som att man har abonnerat hela platsen, de får stället för sig själva, berättar Maria Skoglund.


Dessutom ligger hela Kattegatt utanför hotellfönstret, någonting som gör upplevelsen extra unik.
– Vi brukar säga att vi har världens vackraste arbetsplats.

LÄS MER: Upplev Skånes smultronställen! 

Golf är en stor del av platsen och en aktivitet som på senare år har fått ett stort uppsving då bilden av sporten har förändrats. Ringenäs är en modern golfanläggning som satsar stort på golfen. Framgångarna med en av landets bästa juniorverksamheter och träning för nybörjare har lett till stora framgångar både nationell och internationellt Julia Engström och Ingrid Lindblad är två av de många spelare som fostrats i klubben. Ringenäs lägger stort fokus på sina nybörjarkurser med vikt på att de som kommer dit ska känna sig bekväma och inkluderade i klubben och golfen.
– Nybörjarkurserna försöker vi göra så avlsappnade och bra som det går. Som ny medlem är det viktigt att man blir välkomnad och känner sig bekväm. Att komma hit och spela golf en dag ska vara någonting fantastiskt. Det är mer än att stå och svinga. Här kan man äta lunch, umgås och få tillbaka ett lugn, säger Maria Skoglund.

På Ringenäs finns det möjlighet att låna klubbor och möjligheten att fritt slå ett par bollar på vårt övningsområde och Driving rangen.
–  Där kan vem som helst spela, men vi ser helst att man tar det gröna kortet för att kunna njuta av golfen fullt ut. Sedan är det bara att köra. Golfen är till för alla, så väl yngre som äldre och det är ett fint sätt att mötas och umgås på under hela livet, avslutar Maria Skoglund.

Dela artikeln

Journalist

Amanda Sandström Beijer

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor