European Media Partner
Tre av Sveriges mest intressanta arbetsgivare TRAINEETJÄNSTER

Tre av Sveriges mest intressanta arbetsgivare


Inte helt oväntat är det företag som står för innovation som lockar de flesta som pluggar till civilingenjör, allt enligt en undersökning som publicerades av Veckans Affärer och som utförts av Universum. Vi har valt ut tre av Sveriges mest intressanta arbetsgivare
. 

Volvo Cars

Volvo betyder ”jag rullar” på latin och det är precis vad produktionen på Volvo Cars gör just nu. Aldrig tidigare i sin historia har företaget sålt så många personbilar som under 2018. Förra året var det femte året i rad som man slog försäljningsrekord genom att tillverka 642 253 bilar vid sina produktionsanläggningar i Sverige, Belgien, Kina och USA.

Volvo Cars är också ett av de mesta populära svenska företagen när unga ingenjörer ska namnge vilka företag de helst vill arbeta på. En förklaring är att företaget är ingenjörsdrivet och att verksamheten genomsyras av en hög innovationstakt. Under senare år har man etablerat sig i premiumbilsklassen och konkurrerar framgångsrikt med andra biltillverkare som Mercedes, BMW och Jaguar om kunder som vill sätt guldkant på tillvaron.

Företaget har alltid varit tidigt ute med tekniska innovationer, inte minst med olika säkerhetsfunktioner. I dag pågår ett intensivt forskningsarbete vid företagets utvecklingsavdelning med bland annat utveckling av företagets första helt eldrivna bilmodeller liksom system för självkörande bilar, som redan testats under en period i trafik.

I takt med företagets försäljningsframgångar och ökade insatser inom forskning finns ett uttalat behov av att anställa fler unga talanger som vill vara med och skapa framtidens säkra, hållbara och uppkopplade fordon. För att kunna attrahera de bästa talangerna har man också ett omfattande traineeprogram samtidigt som man skapat möjligheter för ingenjörsstudenter att sommarjobba på Volvo Cars.ÅF

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamheter inom energi, industri och infrastruktur. Företaget har cirka 10 000 anställda, projekt i 100 länder och kontor i mer än 30 länder världen över, från Brasilien till Vietnam.

Genom att förena människor med teknik skapar ÅF hållbara lösningar för kommande generationer skriver ÅF i sin egen presentation av verksamheten.

Just möjligheten att få arbeta med ett bolag som ligger tekniskt i framkant och med många spännande uppdrag och utmaningar är också det som gör att ungdomar som studerar till ingenjörer rankar ÅF som ett av de mest intressanta företagen där man vill arbeta. Just bredden på verksamheten är en annan faktor som talar till ÅF:s fördel, särskilt i ett sammanhang när den digitala utvecklingen får en allt större betydelse när gamla affärsmodeller ska ersättas med nya.

ÅF är också verksamt inom en rad områden som väcker mångas intresse, exempelvis smarta städer och infrastruktur, framtida transportlösningar och en energimarknad i förändring. Frågor som rör samhällets utveckling i stort och som påverkar många människor.

Det finns en hög konkurrens om talangerna framför allt inom digitalisering. Därför arbetar ÅF målriktat för att stärka varumärket, dels genom att samarbeta med spännande kunder i utmanande uppdrag, dels genom ett strukturerat arbete med ledarskap- och medarbetarutveckling.


Trafikverket

Trafikverket erbjuder 20 Traineer att ta del av företagets Traineeprogram under 2019. Syftet med programmet är att förstärka Trafikverkets långsiktiga kompetensförsörjning, samtidigt som programmet också är en viktig del av myndighetens långsiktiga ledarförsörjning. Men en minst lika viktig anledning är att stärka Trafikverkets varumärke som arbetsgivare, genom att visa på bredden av kompetenser man kan utvecklas inom, samt vilka spännande arbetsområden som finns hos oss.

Under sin tid som Trainee på Trafikverket får man chansen att ta sig an några av de mest spännande utmaningar som svensk infrastruktur står inför. Det man gör påverkar hela Sverige, varje dag, från medborgare till näringsliv. En annan anledning är att Trafikverket är en stor arbetsgivare med verksamheter över hela landet.

Traineeprogrammet omfattar 12 månader och platserna finns spridda över hela Sverige. Just nu har Trafikverket traineer som är placerade från Malmö i söder till Luleå i norr. Var traineeplatserna finns och vilken inriktning de har framgår när man söker sin trainee. Programmet består av både gemensamma delar som utbildningar och studiebesök. Som trainee har man också stora möjligheter att påverka utformningen av traineeåret själv, tillsammans med sin chef och handledare. I programmet ingår även möjligheten att göra en praktikperiod utomlands för att få ett internationellt perspektiv på arbetet med infrastruktur.

Man ansöker till Traineeprogrammet genom Trafikverkets hemsida. Efter att Traineeperioden är slut går man in i den befattning som man sökte till, med en tillsvidareanställning.

Dela artikeln

Journalist

Martin Westholm

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor