European Media Partner

Upplev Skånes smultronställen

Bjärehalvön  

Bjärehalvön är en plats med natur, hav och kust. Kombinera golfen med att besöka Hovs Hallar, hyr cyklar, ta er in i Båstads stadskärna för outlet-shopping eller besök ett riktigt krukmakeri.


GOLF

Båstad Golfklubb 

Mitt uppe på Bjärehalvön, med utsikt mot Laholmsbukten har Båstad GK legat sedan 1930, när Ludvig Nobel invigde klubben. Här finns den Gamla- och den Nya banan. Gamla banan invigdes samma år som klubben och är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana. En klassisk parkbana med väl inbunkrade ondulerade greener. Nya Banan invigdes 1990 och är av park- hedkaraktär som är öppen, kuperad och omväxlande.
Adress: Boarpsvägen 212, Båstad

Bjäre Golfklubb Hotell& Lodge

Klubben erbjuder en komplett boende- och golfupplevelse och ligger i direkt anslutning till Salomon Krog. Utsikten är storslagen över Skälderviken och Kullaberg där banan smälter in i landskapet. Bjäre GK har en härligt böljande 18 håls hedbana som ligger högst upp på Hallandsåsen med vyer över havet. Här kan man välja paket, med boende och golf för alla smaker. Allt från det Stora Golfpaketet där det ingår en övernattning med 3-rätters middag, frukost, greenfee 18 hål, hyrvagn, rangebollar, banguide samt startkit. Till Lilla Golfpaketet med en övernattning med frukost, greenfee 18 hål, hyrvagn, rangebollar, banguide samt startkit.
Adress: Salomonhögsvägen 336, Grevie

Torekovs Golfklubb
Torekov erbjuder en stor variation i spelet med sin klassiska linksbana med 18 hål och havsutsikt från alla platser. Klubben har arbetat länge med att förstärka golfbanans linkskaraktär och är med sina 93 år, en av Sveriges äldsta klubbar. Banan ligger längst ut på Bjärehalvön, med utsikt mot Hallands Väderö. Den skånska kusten med vågorna från Kattegatt ger klubben sin karaktär tillsammans med tradition och stolthet. Banan ligger på en stenig, grusig och väldränerad mark med mager jord och vind från havet.
Adress: Torekovs Golfklubb, 269 76, Torekov

LÄS MER: De hetaste golfhändelserna under 2019

AKTIVITETER

Hovs Hallar
Längst ut på Bjärehalvön möter det kuperade landskapet den dramatiska kustremsan som har inspirerat bland annat Ingmar Bergman. Här leder två vägar ut mellan Torekov och Båstad till Hovs Hallar från väg 111, eller över Kattviken.
Adress: Hovshallavägen 160, Båstad, Sweden

Båstad shopping
Johannesens Klädeshandel började med arbetskläder och är i dag en butik med bra priser och kläder från bland annat Gant, Samsøe Samsøe och brittiska Barbour, för både herr och dam. Ligger omgiven av Bokskogen.
Adress: Axelstorp, Båstad

Skottorps Stengods
Ett krukmakeri med drejstuga, verkstad och butik med hand-drejat stengods som bränts i eldad ugn.
Adress: Marbäcksvägen 23, Skottorp

Mat & Restaurang
Ebbessons Gårdsbutik är ett gårdsmejeri som gör ostar på mjölk från sina egna kor. Allt från pressad hårdost till lagrad, vit-och blåmögelost och kittost.
Adress: Möllhultsv 122, Båstad

Hamnplats 3 är krogen mitt i Båstads hamn som har inspirerats av både Paris och Rivieran. Här erbjuds nyfångat från havet både i sushi-form och skaldjur. Även ett utmärkt ställe för en drink.
Adress: Strandpromenaden 3, Båstad


Falsterbonäset

Falsterbonäset har ett unikt fågelliv. Hit kommer naturvänner för att njuta av golf, som de kan kombinera med fågelskådning och havsaktiviteter som kitesurfing och segling, eller njuta av den vackra stranden.GOLF

Falsterbo Golfklubb,
Den tredje äldsta golfklubben i Sverige erbjuder en 18-håls linksbana som är belägen i ett naturreservat på Sveriges sydvästligaste udde. Enligt Golf Digest är banan Sveriges andra bästa 18-hålsbana. Den har tydliga brittiska drag och är en utmaning med vind, vattenhinder och nittio sandbunkrar.
Adress: Fyrvägen 34, Falsterbo

Flommens Golfklubb
Flommen golfbana erbjuder seaside-golf av linkskaraktär och är belägen mitt i Falsterbonäsets vackra natur. Banan är väl inpassad i sjösystemet och innebär spännande konsekvenser av vatten och vind för golfspelarna. Utmaningen innebär att du kan förlora din boll i de naturliga vattenhinderna på samtliga 18 hål. Platsen är rik på fågelliv.
Adress: Fädriften, Falsterbo

Ljunghusens Golfklubb
Sveriges första klubb att erbjuda 27 hål. En linksbana som gränsar till naturskyddat våtmark bara meter ifrån Östersjöns vita sandstränder och vågorna som rullar in. Banan är byggd på ett underlag av sand och går att spela på året om tack vare den unika sandjorden. Omkring betar lurviga kor av rasen Highland Cattle och skapar en unik omgivning.
Adress: Kinells väg, Höllviken

AKTIVITETER

Strand
Den 40 kilometer långa stranden breder ut sig och lämnar plats till strandflanörer och soldyrkare. Den långgrunda stranden är barnvänlig och längre bort kan man se de färgglada kitesurfarna.
Adress: Strandbadsvägen 30, 239 42 Falsterbo

Falsterbo Horse Show
Den anrika ridsportstävlingen äger rum under en dryg vecka och erbjuder hopptävlingar som är bland de mest prestigefyllda i världen. Ett givet utflyktsmål för hästintresserade.
Adress: Clemensagervägen, 239 42 Falsterbo

Falsterbo kyrka
Falsterbo kyrka, som ibland kallas Sankta Gertruds kyrka då den är vigd åt Sankta Gertrud, är en kyrka från 1300-talet som ligger nära havet på Falsterbonäset. När kyrkan först byggdes var den en odekorerad tegelbyggnad, men kyrkan har senare byggts ut och utsmyckats. Inne i kyrkan finns även ett flertal skulpturer.

Fotevikens Museum
En uppbyggd vikingastad i tidsenlig anda som lockar historieintresserade och nyfikna barn och vuxna.
Adress: Museivägen 27, 236 91, Höllviken

Mat & Restaurang
Skanörs Fiskrökeri erbjuder mat för alla smaker – rökt, stekt, kokt, grillat. Både fisk och kött som de tillagar årstidsanpassat. Här kan man njuta av att se ut över flammar, hav och hamn tillsammans med sin måltid. Det går även utmärkt att köpa med sig maten som krögarparet Charlotte och Marcus erbjuder.
Adress: Hamnvägen 3, 239 30, Skanör


Österlen 

Österlen kallas Sveriges Provence, och med sina böljande kullar, odlingar och konstnärsbyar är det en plats som sätter en unik prägel på golfresan.


GOLF

Österlens Golfklubb
En golfupplevelse för alla nivåer. Djupadal är byggd på ren sandjord och är en öppen hemlandsbana med en utsikt tvärs över Hanöbukten till Blekinge. Inbjudande fairways och utmanande greenområden, där Österlens GK ger möjlighet för träning av alla typer med en väl tilltagen driving range och stora puttinggreener. Banan har i omgångar renoverats av Pierre Fulke Design. Öppnar dessutom ett helt nybyggt övningsområde i dalgången söder om klubbhuset. Här hålls SM för Äkta Makar den 5–7 juli.
Adress: Rörums Byaväg 12, Simrishamn

Araslöv Golf & Resort
Golf med matfokus och hotell. Två olika 18-hålsbanor, Norra och Södra ger möjlighet till en dubbel upplevelse med 27 eller 36 hål. Båda banorna är skogs- och parkbanor där den Södra har kraftigt kuperade fairways, små greener och stora vattenhinder med en vacker utsikt över Kristianstadsbygden och Araslövssjön. De erbjuder golfpaket med boende på hotellet, trerätters fine dining och heldagsgreenfee. Ett nybyggt konferenshotell i modern stil, två utomhus-bad med bastu. Utanför hotelldörren ligger en puttinggreen i konstgräs och boendet har utsikt över den Södra banan och Araslövssjön.
Adress: Starvägen 1, Färlöv

Tomelilla Golfklubb
Golfklubben har ett anslutande hotell och erbjuder en 18-håls parkbana av varierad karaktär. De första  nio hålen är en avancerad utmaning med strategiskt placerade vattendrag och dammar, medan de sista nio har en snällare layout med breda fairways och stora greener. Mitt i Österlens rika naturliv med upphöjd utsikt över hela banan från klubbhuset. Banan har genomgått en del förändringar sedan 2010 med nya damtees som har förenklat banan. 2013 följdes arbetet upp då banan förkortades och gjordes roligare. Paket med golf, hotell och bistro  finns i olika konstellationer och även möjlighet till grupperbjudande. Här är valmöjligheterna många beroende på specifika önskemål. Restaurangen H&G:s Kök ligger på klubben och lockar fler än golfare med bevarandet av det skånska matarvet.
Adress: Ullstorp 122;1, Tomelilla


AKTIVITETER

Ale Stenar
På åsen ovanför Kåseberga hamn ligger Sveriges största bevarade skeppssättning som består av 59 kvartsandsstenar. En sevärdhet med natur som möter hav nedanför skeppssättningen.
Adress: Kåseberga, 271 78 Löderup

Stenshuvud
Upptäck Stenshuvud nationalpark 97 meten ovanför havet. Vacker utsikt, vandringsleder i lövskog och på strand. Promenera själv eller gå en guidad tur.
Adress: Stenshuvuds nationalpark, Kivik

Österlenkonst
Nära Löderup kan man se konst av bland annat Annika Jägfeldt och hennes tavlor med Jimi Hendrix, Madonna, Bruce Springsteen med fler. I närheten ligger även flertalet gallerier/ateljéer att stanna till vid. Efteråt kan det passa bra med en fika på närliggande Olof Viktors.
Adress: Galleri Jägfeldt, Peppingevägen 249, Ystad


Loppisar

Österlen är känt för sina många loppisar och här kan du fynda allt möjligt, speciellt på helgerna.
Kolla loppiskartan.se, svenskaloppisar.se eller antikochloppisguiden.se för datum och tider.


Mat & Restaurang

Mandelmanns gård.
Familjen Gustav och Marie Mandelmanns gård Djupadal ligger i samma område som Österlen GK. Här kan du gå runt på egen hand bland växthus, träd, blommor, dammar och djur. Men även besöka deras Trädgårdskök där du får smaka på den omtalade familjens mat, där allt på tallriken kommer från och hr tillverkats på gården. Glöm inte att boka besök i förväg.
Adress:  Djupadal Rörum, Simrishamn

Olof Viktors kafé
Olof Viktors kafé öppnades som ett experiment att använda råvaror utan tillsatser och i dag har det tilldelats flera priser, bland annat från restaurangguiden White Guide. Mackor och bakverk som kan förtäras på innergården eller tas med. Här finns även deras gårdsbutik i anknytning till kaféet.
Adress: Österlenvägen 86, Glemmingebro

Österlens Chokladfabrik tillverkar all choklad på plats, där råvaror från trakten används i framställningen. Avnjut fika och vidga smaklökarna.
Adress: Tranesvägen 37, Tranås


Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor