European Media Partner

VALSPECIAL: Vad tycker Moderaterna?

Riksdagsvalet står inför dörren. Som den stora makten inom Alliansen spelar Moderaterna en viktig roll. Men vad tycker de? 

Moderaterna går till val på att det ska löna sig att arbeta – och att ha arbetat. Partiet utlovar skattesänkningar för alla som jobbar, särskilt de med längre inkomster. Löneskillnaden mellan skatt och pension ska också slopas, lovar man. Fler människor ska jobba och färre ska leva på bidrag – det går i linje med Moderaternas tanke om att så många som möjligt ska arbeta, det är grunden för välfärden. 

Moderaternas andra vallöfte rör Lag och ordning. För att nå målet om 10 000 fler poliser till 2024 lovar man att satsa sex miljarder kronor mer än regeringen på polisen. Detta för att förebygga att polistätheten sjunker i hela samhället och antalet skjutningar uppgörelser mellan kriminella ökar. Utöver det tycker Moderaterna att det krävs strängare straff, bättre brottsutredningar och fler övervakningskameror – det kommer enligt moderaterna att stoppa gängkriminalitet och stöldligor.

Läs mer: Så ska Jan Björklund styra Liberalerna! 

Moderaterna ser på integrationen som samhällets ödesfråga. Alla människor som kommer hit Nyanlända och asylsökande ska integreras i samhället genom att komma ut i arbetsmarknaden, lära sig språket och att samhället ställer krav. 

Genom lärlingsjobb för nyanlända och en tredubbling av RUT-avdraget ska fler enklare jobb att kunna skapas. Människor ska uppmuntras till att utbilda sig genom en ny yrkeshögskola. Kunskaper i svenska ska dessutom vara en krav för såväl permanent uppehållstillstånd som medborgarskap. Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor