European Media Partner
VALSPECIAL: Vad tycker Socialdemokraterna? SAMHÄLLE

VALSPECIAL: Vad tycker Socialdemokraterna?

Med bara veckor kvar till riksdagsvalet tar vi tempen på landets största parti: Vad tycker Socialdemokraterna? 

Det är också enormt viktigt att barn får en skolgång av hög kvalitet som ger dem det de behöver för att väl förberedda ta sig vidare i livet.

Enligt Socialdemokraterna lever vi i ett på många sätt tryggt och bra land, 300 000 fler går till jobbet jämfört med 2014, 100 000 inom välfärdsyrken. Ungdomsarbetslösheten är den lägsta på 16 år. Men trots detta finns det människor i Sverige som känner oro inför framtiden. Den oron vill Socialdemokraterna bekämpa genom att fortsätta arbetet för ett starkare samhälle där fler känner trygghet och framtidstro. 


Socialdemokraterna vill därför genomföra det största trygghetsprogrammet i modern tid. Det innebär inte minst stora satsningar på välfärden. Det behövs fler händer i vård och skola, för att höja kvaliteten i välfärden och ge personalen bättre villkor. Socialdemokraterna satsar bland annat på 14 000 fler anställda i sjukvården fram till 2020. Det är också enormt viktigt att barn får en skolgång av hög kvalitet som ger dem det de behöver för att väl förberedda ta sig vidare i livet.

Vad tycker Vänsterpartiet? Vi har svaret! 

Socialdemokraterna har lovat att ta bort skillnaden i beskattningen av löner och pensioner. Nyligen presenterade Magdalena Andersson ytterligare ett steg i det arbetet, nämligen ett förslag som innebär att cirka 96 procent av alla personer över 65 år kommer att betala mindre i inkomstskatt 2019 än vad de annars skulle gjort.

Socialdemokraterna går till val på att fortsätta föra en hård kamp mot brotten, men också mot brottens orsaker. Tusentals fler poliser ska anställas, dessutom ska det som är grogrund för kriminalitet, som svaga skolresultat och fattigdom.

Dela artikeln

Journalist

Hans-Peter Öhman

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor