European Media Partner

Vi ångrar inte en sekund

Bruno Glenmark och Ann-Louise Hanson har båda långa karriärer bakom sig. Eller egentligen inte bakom sig, de är fortfarande i högsta grad aktiva. Mitt i livet valde de att bosätta sig i Frankrike.

Det var under en musikmässa i Cannes för närmare 30 år sedan som paret fastnade för Frankrike. De sa till varandra att hit ska vi flytta när vi blir pensionärer.

I praktiken blev det mycket tidigare, de ville båda prova på att bo i ett annat land med allt vad det innebär med nya vänner, mat och kultur. En bidragande orsak var också det intensiva arbetet som inte lämnade många lediga stunder. De kände att det var dags för en ny fas.


Bruno och Ann-Louise flyttade först in i en lägenhet men köpte sen hus med stor trädgård i sydfrankrike nära Cannes. De var nya i landet och kände nästan ingen. En dag blev de kontaktade av en svensk man som bjöd in dem till en golfklubb. Det var 1993 och klubben hade 59 svenska medlemmar, många av dem kom att bli deras vänner. Det dröjde inte länge förrän Bruno var klubbmästare i Golf Club Suédois Côte d´Azur.


Under åren i Frankrike gjorde de även lite uppträdanden på svenska rivieraklubben samtidigt som Ann-Louise regelbundet åkte till Sverige och jobbade. Även om de bodde grannar med fransmän så var det med andra nordbor de umgicks. Kulturerna skiljer sig åt och Bruno upplever att fransmännen inte är lika sällskapliga. Snarare individualistiska inflikar Ann-Louise.

– Men å andra sidan pratar man mycket mat och det tycker jag om, skrattar Ann-Louise. Det finns ett stort utbud i butikerna, jag älskar att gå runt där.


Efter 20 år valde Bruno och Ann-Louise att flytta hem till Sverige. De kände att tiden i Frankrike räckte, det blev en vardag där också. Man ville komma närmare barn och barnbarn och dessutom började även vännerna i Frankrike flytta hem igen.


Ann-Louise uppträdde under många år i Tyskland, praktiskt taget pendlade, och sedan startade hon och Bruno ett eget skivbolag, GlenDisc. Man upptäckte bland annat Eva Dahlgren, Pernilla Wahlgren och Anders och Karin Glenmark med stora skivsuccéer för alla dessa artister. Bruno och Ann-Louise har även skrivit en bok tillsammans (Kärlekens Miljonär). Sedan 1995 uppträdde Ann-Louise tillsammans med Siw Malmqvist och Lill-Babs, både på Hamburger Börs i Stockholm och på många olika teater- och Folkparksscener i Skandinavien. Samarbetet avslutades i och med Lill-Babs tragiska bortgång i april 2018.


Så hur ser framtiden ut? Redan nästa år ska Ann-Louise delta i Melodifestivalen och lite längre fram blir det en roll i en känd musikal. Alltid är det något som händer. De har aldrig varit anställda, utan skapar själva sina arbetstillfällen.

– Vi har aldrig haft en tråkig dag. Vi skriver, spelar och har engagemang, berättar Bruno. Det är bra att hålla igång. Man kan säga att vi har haft mycket ”kuljobbigt” i alla dessa år.


Avslutningsvis vill de råda alla som funderar på att flytta utomlands – gör slag i saken!

– Det är berikande och vi ångrar oss inte en sekund. Det är fantastiskt att få uppleva ett annat land och dess kultur.

Dela artikeln

Journalist

Hanna Engström

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor