European Media Partner
Cecilia Mortimer Meurling, e-handelschef på Åhléns DIGITALISERING

Åhléns utforskar synergieffekterna mellan fysisk och digital handel

"I framtiden tror jag definitivt att andelen handel som äger rum via nätet kommer att öka."

– Kundbeteendet har definitivt förändrats på senare år. E-handeln och den fysiska handeln integreras på många olika plan. Många av våra kunder väljer exempelvis att hämta ut de varor som beställts på nätet på något av våra varuhus. Kunden kan även lämna in returnerade varor på valfritt varuhus. I framtiden tror jag definitivt att andelen handel som äger rum via nätet kommer att öka. Samtidigt fyller varuhusen en nyckelfunktion för att vi ska kunna erbjuda en hög servicenivå, säger Cecilia Mortimer Meurling, som sedan april 2016 är e-handelschef på Åhléns.

Hon betonar att Åhléns sjuttiotre varuhus runtom i landet även fortsättningsvis fyller en viktig funktion i strävan efter en optimal och kundanpassad shoppingupplevelse som tillåter kunderna att röra sig fritt mellan den fysiska och digitala världen.

I dagsläget erbjuder Åhléns drygt 30 000 varor via sin webbutik. Målsättningen är att under året utöka sortimentet till cirka 50 000 varor. Ytterligare en viktig målsättning framöver är att identifiera fler synergier mellan det digitala och de fysiska varuhusen framöver.

– Vi befinner oss fortfarande i startgroparna med vår e-handelssatsning. De kommande åren är jag övertygad om att kundbeteendet kommer att förändras i snabb takt, det blir spännande att vara en del av utvecklingen. Åhléns har ett välkänt och starkt varumärke, vi har en god potential att växa i e-handelssegmentet, säger Cecilia Mortimer Meurling, som arbetade med digital försäljning och affärsutveckling i Schibsted i tio år innan hon kom till Åhléns.

Det är viktigt för Åhléns är att arbeta mycket med att tydliggöra navigeringen och förenkla sökfunktionen i webbshopen, något som är nödvändigt med tanke på att varuhuset har många olika avdelningar och produktkategorier.

– Digitaliseringens möjligheter är definitivt inte begränsade till en e-handelssajt utan i vill använda de digitala möjligheterna även i den fysiska butiksmiljön. Samspelet mellan fysisk butik och e-handel är en framgångsfaktor i framtiden. För oss handlar det bland annat om att kunna erbjuda kunder ett stort sortiment, oavsett var de bor, säger Cecilia Mortimer Meurling.

Dela artikeln

Journalist

Annika Wihlborg

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor