European Media Partner

Fotbollsspelarens nya roll

Precis som inom idrottsvärlden handlar ofta en lyckad yrkeskarriär om en tydlig målsättning och hårt arbete. Det är något som den före detta fotbollsspelaren Kabba Jallow har stor nytta av som trainee på Lidl.

Lidl visar tydligt att de tror på sina medarbetare och ger dem utrymme att växa som människor och som medarbetare

Det var egentligen aldrig så svårt för fotbollstalangen Kabba Jallow att hoppa från ett mål till ett annat. När den långt gångna fotbollskarriären delvis stoppades på grund av en skada samtidigt som förståelsen för hur svårt det trots allt är att lyckas som idrottare växte sig allt tydligare, kände han nämligen en lika stark dragning till att lyckas inom affärslivet. Och när den nya karriären är tydligt utstakad erkänner han villigt att det finns många likheter:
– Man måste sätta upp tydliga mål och man måste jobba riktigt hårt för att nå dem – det är bara då man kan lyckas, oavsett vad man gör.

När Kabba snart är klar med Lidls internationella traineeprogram och därmed klarat av ett av sina högt uppsatta mål, väntar ett ännu högre när han direkt träder in i rollen som distriktschef i Lidls organisation.
– Det känns förstås otroligt spännande och utmanande att få kliva in i en så pass viktig och betydande roll, och även om jag nog är lika nervös som jag var inför en viktig fotbollsmatch, så känner jag mig absolut redo.

Men på frågan om detta inte är ett för stort steg, för att inte säga övermäktigt steg, att ta i ett så pass tidigt skede av sin karriär, svarar Kabba lika blixtsnabbt som glasklart:
– Det är precis det här som är det fina med Lidls traineeprogram, man blir redo. De erbjuder det som behövs för att kunna kliva in i roller som man för bara några år sedan såg ligga långt, långt borta. Nu är jag där och känner mig hur laddad som helst.

Som distriktschef blir Kabba ansvarig för ett antal butiker inom ett visst regionalt område och kan därmed få ansvar för mellan 30–80 personer, beroende på distrikt.
– Genom att programmet är upplagt som det är, med väldigt tydliga faser och en tydlig progression, känns det inte alls konstigt eller onaturligt. Under den sista delen av programmet var det just som distriktschef jag praktiserade.

Efter avslutade universitetsstudier fastnade Kabba tidigt för Lidls traineeprogram och av naturliga skäl ångrar han inte detta för ett ögonblick:
– Min vision är, precis som när jag spelade fotboll, att kunna ta mig så långt det bara går. Och det är något som Lidl faktiskt kan erbjuda – vill man satsa så erbjuder Lidl möjligheterna till detta. Det var den känsla jag fick från början och det som tilltalade mig redan när jag sökte.

För Kabbas del har förväntningarna inte bara uppfyllts utan även överträffats:
– Lidl visar tydligt att de tror på sina medarbetare och ger dem utrymme att växa som människor och som medarbetare. Man blir snabbt en del av organisationen och kommer direkt in i den kultur som gör företaget så pass starkt. Jag har till och med varit på huvudkontoret i Tyskland för att få insupa mer av den övergripande kulturen.

Avsikten med Lidls traineeprogram, precis som med många andra, är givetvis att få fram morgondagens ledare, något som enligt Kabba blir tydligt när man går programmet:
– Mitt program har en tydlig ledarskapsfokusering där inriktningen i mångt och mycket ligger på det utvecklande ledarskapet. Eftersom ledarskap är viktigt och i många fall helt avgörande, känns det bra att man lägger stor vikt vid det. Men man får också en väldigt omfattande utbildning i affärsmannaskap, vilket inom Lidl är centralt. Varje butik och varje distrikt är ju på ett sätt komplexa organisationer där allt ska fungera, och det på ett affärsmässigt sätt.

Med tanke på att Kabba har hittat sin plats tack vare Lidls traineeprogram är det kanske inte helt förvånande att han rekommenderar den här vägen till fler:
– Det är ett fantastiskt sätt att starta sin karriär, inget snack om saken. Företaget satsar mycket på sina traineer och med rätt inställning kan man komma långt, riktigt långt.  

Lidl erbjuder såväl nationella som internationella traineeprogram med möjligheten till specialisering inom olika områden.

För mer information och upplysningar om hur man ansöker till Lidls internanionella Traineeprogram, klicka här!  

Fotbollsspelarens nya roll

Dela artikeln

Journalist

Mats Carlbäck

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor