European Media Partner
Kulturprofilen får nobelpris enligt BBC Spain SAMHÄLLE

Kulturprofilen får nobelpris enligt BBC Spain

Den spanska nyhetsbyrån blandade ihop två uppmärksammade nyheter från Sverige – och twittrade ut att Jean-Claude Arnault, eller "Kulturprofilen" vunnit nobelpriset.        

Någonting gick fel i det spanska nyhetshusets rapportering.

Stockholms Tingsrätt tillkännagav under dagen att kulturprofilen döms till två års fängelse för våldtäkt i en uppmärksammad dom. Internationella medier har rapporterat om domen – BBC Spain är en av dem. 

Samtidigt släppte Nobelkommitén nyheten att forskarna Jean P Allison och Tasuko Honjo tilldelas årets nobelpris i fysiologi och medicin. Men det spanska nyhetsbolaget fick nyheten om bakfoten – och rapporterade att kulturprofilen vinner nobelpriset. 


Någonting gick fel i det spanska nyhetshusets rapportering. I stressen att komma snabbt ut med nyheten rapporterade BBC Spain på Twitter att Jean-Clauce Arnault vinner nobelpriset – vilket är långt ifrån sanningen. 

Arnault dömdes till två års fängelse i en uppmärksammad rättegång. Han dömdes efter att ha  blivit utpekad under Metoo-rörelsen. Arnault hävdar att han är oskyldig, meddelar hans försvarsadvokat, Björn Hurtig:
– Jag pratade med honom för några minuter sedan och har fått hans direktiv att omedelbart börja jobba med överklagandet, säger Björn Hurtig till TT. 


Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor