European Media Partner

Nu är dödsångesten borta för Maggie

Maggie Abrahamsson, 71, bor i ett hus i skogen i Jämtland. Den senaste tiden har hennes välmående tagit en positiv vändning tack vare det digitala verktyget för egenvård – ImagineCare, som gör det möjligt för sjukvården att ha uppsikt över och rådge patienten i hemmet.

– Jag tror att många personer i min ålder är precis som jag, och inte åker in till sjukhuset trots att de känner sig osäkra. Man åker ju bara in om det är väldigt allvarligt, för att inte ta upp tid i onödan, säger Maggie.
För ett tag sedan hade Maggie åkt in till sjukhuset regelbundet då hon utöver hjärtsvikt även har någonting som kallas för hjärtrusning

– Det kommer då och då. Hjärtat börjar slå väldigt fort, och det var då jag blev introducerad för- och fick testa ImagineCare.


Maggie fick med sig en blodtrycksmätare, våg och en klocka som mäter steg, puls och hur mycket hon sover om nätterna.

– Varje morgon mäter jag mina värden som automatiskt skickas in i systemet. De går direkt in till mina tre sjuksköterskor och min läkare som följer mig varje dag, berättar hon och fortsätter;

– Tack vare det har de lyckats hitta rätt dosering och medicin vilket gjort att de har fått ner mitt blodtryck till ett normalt värde. Eftersom de har all data, så ser de vad som påverkar värdena och om det är någonting så ringer de och följer upp. Tack vare regelbunden mätning kan dom tidigt upptäcka och agera på små förändringar


Maggie bor idag sedan sju år tillbaka i ett hus i skogen i Jämtland och trots att hon har familj ganska nära var hon ofta rädd att någonting skulle hända om kvällarna.

– Jag hade mycket dödsångest om kvällarna och tänkte att jag kanske inte skulle vakna upp igen på morgonen. Men nu är den ångesten helt borta. Är det någonting jag inbillar mig eller känner av så kan jag mäta mina värden och bli lugn igen. Mina vänner som bor kvar i Sollefteå är jätteavundsjuka, de hoppas att ImagineCare ska komma till dem också, och det hoppas ju jag med, säger Maggie avslutande. 


info.imaginecare.com


Dela artikeln

Journalist

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor