European Media Partner

”Sverige är en av världens bästa golfnationer”

Tittar man på hur de svenska spelarna stod sig i förhållande till världseliten i ranking 2016 så hade Sverige 23 spelare bland världens topp 500. Det placerar oss på en fantastisk 6:e placering som nation. Samma jämförelse i rankning på Europatouren ger oss en 4:e placering.

Jag började arbeta med landslaget redan 2005 och har under årens lopp träffat många tränare och coacher från länder med betydligt fler soltimmar per år. De begriper inte hur vi, med vår långa vinter, kan hålla sådan toppklass. Men faktum är att det kanske till och med är på grund av vårt klimat som vi är så bra?

Genom hela vår verksamhet, från idrottsgymnasium till proffsnivå, löper en tydlig röd tråd som handlar om fem fokusområden: mentalt, fysiskt, tekniskt, socialt och strategiskt. När vi är lika starka inom alla fem områden, då är vi som bäst. För att bli det behövs en paus från spelet. När våra ungdomar kommer ut på banan efter vintersäsongen är de mentalt, tekniskt och fysiskt vässade. Och de har längtat efter att få spela!

En annan viktig del i framgången är alla fantastiska människor som ställer upp för sporten och spelarna. Sverige är en stark nation när det gäller ideella och engagerade krafter som skapar möjligheter och förutsättningar för våra ungdomar att sikta högt.

Vi har också ett unikt tävlingssystem, en så kallad tävlingstrappa från unga åldrar som ger möjlighet att tävla och möta andra i samma åldrar och ett arbetssätt som förenar olika delar av verksamheten, unga, äldre, amatörer, proffs. Förr var landslaget i golf en ren amatörverksamhet. Så är det inte längre. Proffsen är involverade på ett helt annat sätt idag. Och de vill ge tillbaka. När vi var på läger med de unga spelarna i Dubai för ett tag sedan hörde Stenson av sig och undrade om han inte kunde få vara med på ett hörn. Det samtalet skulle inte ske i något annat land och det gör oss unika. Ni kan ju bara tänka vad det betyder för de unga spelarna i motivation och inspiration att få hänga med Stenson på lägret!

Så det kanske inte alls är så konstigt att Sverige är en av världens bästa golfnationer, trots vintern. 


”Sverige är en av världens bästa golfnationer”

Dela artikeln

Journalist

Rickard Lindberg

Fler artiklar

Om oss

European Media Partner är en ledande content marketing byrå som producerar nischade cross media-kampanjer på fyra olika marknader i Europa. Kampanjerna, producerade under namnet “Analys”, distribueras tillsammans med ledande dagstidningar såväl som på våra kampanjsidor och samarbetspartners olika plattformar.

www.europeanmediapartner.com

European Media Partner

Våra kampanjsidor